Utseende

Utseende betyr mest i byen

Hvordan du ser ut betyr mer i byen enn på landet.

SKJØNNHET ER VIKTIGST I BYENE: At skjønnhet er lik lykkelig, er altså ikke universalt. Og hvor stor betydning det har, handler mer om kultur enn menneskets natur, ifølge forskerne. Foto: Science Photo Library
SKJØNNHET ER VIKTIGST I BYENE: At skjønnhet er lik lykkelig, er altså ikke universalt. Og hvor stor betydning det har, handler mer om kultur enn menneskets natur, ifølge forskerne. Foto: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En en ny studie ved University of Georgia, melder Live Science viser at utseendet ditt har mer å si i byen enn på landet.

LES OGS: Så viktig er utseende for nordmenn

Resultatene viser at attraktive jenter som bodde i byer hadde det bedre med seg selv – både sosialt og mentalt sett.

Denne sammenhengen var imidlertid ikke synlig blant kvinner bosatt i utkantsområder.

Mer solide forhold på landet

Høyere befolkningstetthet i byene gjør at en kan tillate seg å være mer kresen i valg av venner eller sexpartnere.

På landet er det imidlertid få som håndplukker omgangskretsen sin.

- I utkantsområder er forholdsnettverkene mer innkapslet, overlappingene er flere, og du ser de samme folkene og er venner med de samme personene lenge, sier forsker Victoria Plaut til livescience.com.

- Mer sikkerhet gjør at utseende spiller en mindre rolle når det gjelder danning av vennskap.

LES OGSÅ: «Øl-brillene» varer i 6 måneder

Magisk liv-hofte-ratio

Forskerne brukte den såkalte liv-hofte-ratio – altså forholdet mellom bredden av hofte og midje - for å måle hvor attraktive de kvinnelige deltakerne var. Resultatene ble sammenlignet med deres personlige vurderinger av egen velvære.

- Vi vet ikke hvorfor liv-hofte-ratio har slik betydning, bare at tidligere studier har funnet at det har en sammenheng med hvor attraktiv kvinner oppfattes, sier Plaut.

Forskning har blant annet vist at en liv-hofte-ratio på 0,7 – som betyr at midjen er betydelig smalere enn hoftene – er det menn synes er mest tiltrekkende.

Liv-hofte ratio måles ved å ta omkretsen rundt livet og dele på omkretsen rundt hoften.

LES OGSÅ: Her er den perfekte kroppen

Kan ikke alltid overføres

At skjønnhet er lik lykkelig, er altså ikke universalt. Og hvor stor betydning det har, handler mer om kultur enn menneskets natur, ifølge forskerne.

LES OGSÅ: Fordelen med å være vakker

Men Plaut vil likevel advare folk mot å endre postnummer i jakten på lykken.

- Hvis ei byjente flytter ut på landet, vil hun fremdeles ta med seg sine sosiale vaner. Det betyr at hun ikke nødvendigvis vil snu opp ned på forholdsutsiktene.Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer