Hengepupper

Uvanen som får disse til å henge

Ingen grunn til at brystene trenger å peke nedover før de må.

PÅ VEI NED? Tyngdekaften er en hard motstander, og mange kvinner frykter at den skal føre til hengepupper. Men det er lov å forsøke å forsinke prosessen litt.  Foto: REX/Burger/Phanie/All Over Press
PÅ VEI NED? Tyngdekaften er en hard motstander, og mange kvinner frykter at den skal føre til hengepupper. Men det er lov å forsøke å forsinke prosessen litt. Foto: REX/Burger/Phanie/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uansett hvor forfengelig det er, så må vi bare innrømme det, hengepupper er ikke noe vi drømmer om!

Dessverre er tyngdekraften en vanskelig motstander, så dersom du har store pupper er sjansene store for at de gradvis vil trekkes mot bakken. Sånn er livet, og det er ingen grunn til å skjemmes av puppene av den grunn.

Men, det er likevel lov å forsøke å forsinke prosessen litt.

Og dersom du er av typen som sover med BH’en på om natten, i håp om å unngå framtidige hengepupper, kan vi avsløre at det dessverre er til ingen nytte. Dette er en ubehagelighet du fint kan spare deg for.

Amming gir ikke hengepupper

Amming har lenge vært ansett som en stor synder til hvorfor kvinner får hengepupper.

Dette var et utsagn som den amerikanske plastiske kirurgen Brian Rinker ved University of Kentucky hadde hørt mange ganger i sitt arbeid, og han bestemte seg derfor for å studere dette nærmere.

Sammen med sine kolleger intervjuet han 132 kvinner mellom 1998 og 2006, der både sykdomshistorie, kroppsmasseindeks og bh-størrelse ble vurdert. Damene var gjennomsnittlig 39 år, og 93 prosent av dem hadde vært igjennom minst ett svangerskap. 58 av mødrene hadde ammet, resten hadde ikke gjort det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.