PÅ VEI NED? Tyngdekaften er en hard motstander, og mange kvinner frykter at den skal føre til hengepupper. Men det er lov å forsøke å forsinke prosessen litt.  Foto: REX/Burger/Phanie/All Over Press
PÅ VEI NED? Tyngdekaften er en hard motstander, og mange kvinner frykter at den skal føre til hengepupper. Men det er lov å forsøke å forsinke prosessen litt. Foto: REX/Burger/Phanie/All Over Press Vis mer

Hengepupper

Uvanen som får disse til å henge

Ingen grunn til at brystene trenger å peke nedover før de må.

Publisert

Uansett hvor forfengelig det er, så må vi bare innrømme det, hengepupper er ikke noe vi drømmer om!

Dessverre er tyngdekraften en vanskelig motstander, så dersom du har store pupper er sjansene store for at de gradvis vil trekkes mot bakken. Sånn er livet, og det er ingen grunn til å skjemmes av puppene av den grunn.

Men, det er likevel lov å forsøke å forsinke prosessen litt.

Og dersom du er av typen som sover med BH’en på om natten, i håp om å unngå framtidige hengepupper, kan vi avsløre at det dessverre er til ingen nytte. Dette er en ubehagelighet du fint kan spare deg for.

AMMING: Du trenger ikke bekymre deg for at amming skal gi deg hengepupper. Foto: Valua Vitaly - Fotolia
AMMING: Du trenger ikke bekymre deg for at amming skal gi deg hengepupper. Foto: Valua Vitaly - Fotolia Vis mer

Amming gir ikke hengepupper

Amming har lenge vært ansett som en stor synder til hvorfor kvinner får hengepupper.

Dette var et utsagn som den amerikanske plastiske kirurgen Brian Rinker ved University of Kentucky hadde hørt mange ganger i sitt arbeid, og han bestemte seg derfor for å studere dette nærmere.

Sammen med sine kolleger intervjuet han 132 kvinner mellom 1998 og 2006, der både sykdomshistorie, kroppsmasseindeks og bh-størrelse ble vurdert. Damene var gjennomsnittlig 39 år, og 93 prosent av dem hadde vært igjennom minst ett svangerskap. 58 av mødrene hadde ammet, resten hadde ikke gjort det.

Resultatene av denne studien viste at det ikke nødvendigvis er barna som bokstavelig talt suger livskraften ut av puppene våre, for amming så ikke ut til å ha så stor påvirkning.

Derimot kunne antall graviditeter være en medvirkende årsak.

LES OGSÅ: Derfor elsker menn pupper

RØYKER DU? Den viktigste grunnen til at du bør stumpe røyken, er helsen din. Men kanskje er det en bonusgrunn at puppene, kan begynne å henge på grunn av sigarettene?  Foto: All Over Press
RØYKER DU? Den viktigste grunnen til at du bør stumpe røyken, er helsen din. Men kanskje er det en bonusgrunn at puppene, kan begynne å henge på grunn av sigarettene? Foto: All Over Press Vis mer

Røyking er verst

Men, dette var slett ikke den eneste oppdagelsen Rinker og hans kolleger gjorde.

De fant ut at røyking kunne ha en innvirkning på hvor slappe brystene ble.

Dette er fordi røyking bryter ned proteinet elastin, som har som oppgave å gi ungdommelig hud elastiske egenskaper og som støtter opp brystet.

Med andre ord kan du altså fint amme barnet ditt, uten å frykte at det skal ha særlig effekt på puppestellet, men når det gjelder røykingen så har du altså fått enda en god grunn til å slutte.

Trening kan gi et lite løft

Men hva med trening, da? Siden styrketrening bygger muskler er vel dette den taktikken som vil ha best effekt. Vi har jo tross alt muskler på brystet også.

– Det skal godt gjøres. Selve puppen ligger jo over brystmuskelen. Puppen, det bløte vevet, er sammensatt av fettvev og kjertler, og kan dermed i liten grad trenes, sier personlig trener ved Fitness Xpress på Bislett, Ina Dølen Lorentzen, til KK.no.

Å gi brystene et løft blir dermed også vanskelig, men for de med litt mindre byste kan man kanskje gi inntrykk av et lite løft, eller noe strammere bryst om man trener riktig.

PUSHUPS: Det finnes flere måter å trene bryst på. Pushups er en god gammel øvelse som de aller fleste kjenner til. Foto: (c) Florian Küttler/Westend61/Corbis/All Over Press
PUSHUPS: Det finnes flere måter å trene bryst på. Pushups er en god gammel øvelse som de aller fleste kjenner til. Foto: (c) Florian Küttler/Westend61/Corbis/All Over Press Vis mer

Har du små pupper, vil selv en liten økning i muskelmasse kunne oppfattes som litt fyldigere bryster, men har du store pupper, vil dette antagelig ikke være like synlig for det blotte øyet. Men dette betyr ikke at du bør droppe treningen av den grunn.

Å få sterkere kropp kan være særlig lurt hvis du bærer på store bryster som kan være en tung belastning for ryggen.

LES OGSÅ: Slik unngår du å trene bort puppene

RAK RYGG: Har du store, tunge bryster er det en fordel med en sterk rygg. Og styrketrening kan være en fin måte bedre holdningen din på. Foto: Buzz Pictures / Alamy/All Over Press
RAK RYGG: Har du store, tunge bryster er det en fordel med en sterk rygg. Og styrketrening kan være en fin måte bedre holdningen din på. Foto: Buzz Pictures / Alamy/All Over Press Vis mer

Gir bedre kroppsholdning

– Bryst kan trenes på mange måter. Enten kan du bruke din egen kroppsvekt og ta pushups, eller du kan bruke en strikk til en fly-variant. Her holder du en strikk med strake armer framfor deg, trekker den ut så langt du klarer, og bremser bevegelsen tilbake til start. Strake armer hele veien.

– Du kan også kjøre vanlig benkpress, enten med stang eller manualer, eller du kan kjøre flies enten på benk med hantler, eller stående i kabelapparat, forklarer Lorentzen.

Men det er ikke bare brystpartiet som bør trenes, en sterk kjernemuskulatur og rygg er like viktig.

En lutrygget holdning er ikke særlig flatterende, og det vil også senke hele puppestellet litt nærmere magen.

Styrketrening generelt kan være med på å gi deg rak rygg og en bedre holdning, og på den måten kan du gi inntrykk av at puppene strutter rett ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer