Vipper

Vær forsiktig med vippetangen

Kan brekke vippene hvis den brukes for ofte.

FAVORITTVERKTØY: Mange er helt avhengige av vippetanga, men sørg for at du bruker den riktig for å unngå skade på vippene. Foto: Getty Images
FAVORITTVERKTØY: Mange er helt avhengige av vippetanga, men sørg for at du bruker den riktig for å unngå skade på vippene. Foto: Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En vippetang er et verktøy mange av oss verdsetter høyt. Å få en god bøy på øyevippene bidrar til å åpne blikket, få oss til å se mer våkne ut og gi intrykk av at øynene er større enn de faktisk er.

Dersom du ikke er heldig nok til å være født med perfekt buede vipper, trenger du en vippetang for å få den samme effekten.

Det høyt elskede verktøyet kan faktisk gjøre mye skade på vippene også, så det gjelder å bruke vippetanga riktig og forsiktig.

LES OGSÅ: Får du ikke bøy på vippene?


Bruk med varsomhet

Vippetangen vil riktignok bue vippene dine på en rask og effektiv måte, men ifølge Tone Vid Skipá, som er skjønnhetsjournalist og makeup-artist i KK, bør du ikke bruke den hver dag.

– Det aller verste du kan gjøre mot vippene dine, er å bruke vippetang. Det er døden for sunne vipper, sier hun:

– Det skader ikke vippene dine hvis du bruker det en sjelden gang, for eksempel når du skal pynte deg litt ekstra. Det er ved daglig bruk det kan ta skade, advarer Skipá.

LES OGSÅ: Så lang tid bruker vippene på å vokse ut igjen

Må passe øyet

Makeupartisten presiserer at du bør investere i en god vippetang fra et anerkjent firma.

– Kjøp tang hos proffer, for det er viktig at selve tanga er bra og passer øyet riktig, sier hun.

Det finnes nemlig vippetenger i ulike størrelser og med ulike buer, så finn en som passer ditt øye best mulig.

Det kan være vel verdt å investere i en litt dyrere tang, for så lenge du tar godt vare på den og skifter ut vippetangputa jevnlig, holder den seg i årevis.

SISTE TRINN: Maskara påføres alltid ETTER du har bøyd vippene med vippetang. Foto: All Over Press Norway
SISTE TRINN: Maskara påføres alltid ETTER du har bøyd vippene med vippetang. Foto: All Over Press Norway Vis mer

Unngå knekte vipper

Når den lille puten på vippetanga begynner å få et hakk i seg etter all klemminga, bør du bytte den ut. Bruker du den hver dag, tar dette kanskje to-tre måneder, men følg med og bytt den ut med en gang du ser slitasje.

– I verste fall kan vippene sette seg fast i tanga og faktisk knekke, forklarer makeupartisten.

Og vipper som har knekt bruker hele 100 dager på å vokse ut igjen, så her gjelder det å være forsiktig.

Unngå å bøye vippene etter at du har påført maskara, siden vippene blir sprø og lettere kan knekke når de har maskara på.


LES OGSÅ: Slik får du lengre øyevipper

BØY FLERE GANGER: Trikset for perfekt buede vipper er å bøye vippene i flere omganger, og alltid før du tar på maskara. Foto: Per Ervland
BØY FLERE GANGER: Trikset for perfekt buede vipper er å bøye vippene i flere omganger, og alltid før du tar på maskara. Foto: Per Ervland Vis mer

Bøy flere ganger

Karlsson forklarte hvordan du skal få til den perfekte buen, og ikke bare en knekk i vippene.

– Start nærmest vipperoten og bøy vippene i tre omganger på hvert øye. Jobb innenfra og utover, forklarer hun.


Ved å bøye i flere omganger, unngår du den fryktede knekken.

– Du merker selv hvor lenge du må holde tanga inne på dine egne vipper, men du trenger neppe mer enn noen sekunder, sier Hanna Karlsson.

LES OGSÅ: Trikset som gjør den enda vakrere

KAN SKADE VIPPENE: Akkurat som å sette på falske vipper, kan vippetanga gjøre skade på vippene dine. Om du har sarte vipper, bør du unngå daglig bruk. Du bør heller aldri bruke den etter du har tatt på maskara. Foto: Getty Images/Pixland
KAN SKADE VIPPENE: Akkurat som å sette på falske vipper, kan vippetanga gjøre skade på vippene dine. Om du har sarte vipper, bør du unngå daglig bruk. Du bør heller aldri bruke den etter du har tatt på maskara. Foto: Getty Images/Pixland Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer