<strong>LAG PÅ LAG:</strong> Ved å legge kremrougen først og pudderrougen etterpå, forsegler du produktet og får det til å sitte pent hele dagen, selv gjennom klemming av både fjern og nær familie. Foto: Astrid Waller
LAG PÅ LAG: Ved å legge kremrougen først og pudderrougen etterpå, forsegler du produktet og får det til å sitte pent hele dagen, selv gjennom klemming av både fjern og nær familie. Foto: Astrid Waller Vis mer

Sminke

Vakker sminke til familieselskapene

Blir det mye klemming? Dette trikset får rougen til å sitte hele dagen.

Publisert
Sist oppdatert
Juletid er familieselskapstid for mange av oss. Om du er usikker på hvordan du bør sminke deg til slike anledninger, kan du slappe helt av. Det er rett og slett bare å gjøre det du liker aller best. Ingen regler – bare gøy!

– Jeg tenker at man kan sminke seg som man vil i familieselskaper, men du kan kanskje la glitteret og løsvippene være igjen hjemme, sier Tone Vid Skipá, makeupartist og skjønnhetsansvarlig i KK.

Legg kremrougen på kinnet og dus godt ut. Rougen er finest når den kun gir en naturlig glød, så pass på å ikke legge altfor sterk farge. Foto: Astrid Waller
Legg kremrougen på kinnet og dus godt ut. Rougen er finest når den kun gir en naturlig glød, så pass på å ikke legge altfor sterk farge. Foto: Astrid Waller Vis mer

Mye klemming

Tørr, grå og gusten hud hører vinteren til for mange, og da er rouge et mirakelprodukt. Det gir huden gløden tilbake på 1-2-3 og er uunngåelig for å gi vinterfjeset en sunn glød.

For å få rougen til å vare hele dagen, har Skipá et godt triks:

– Siden det blir mye klemming, kan du legge to lag med rouge – først kremrouge som toppes med pudderrouge, sier hun.

(Saken fortsetter under bildet.)LES OGSÅ: Kremrouge redder alle sminkekriser

<strong>VAKKER GLØD:</strong> Litt farge i kinnene gjør mye for grå og gusten vinterhud. Foto: Astrid Waller
VAKKER GLØD: Litt farge i kinnene gjør mye for grå og gusten vinterhud. Foto: Astrid Waller Vis mer
<strong>TO LAG:</strong> Kremrouge først, så pudderrouge. Foto: Astrid Waller
TO LAG: Kremrouge først, så pudderrouge. Foto: Astrid Waller Vis mer

Lag på lag

For å få rougen til å vare hele dagen, er det altså om å gjøre å legge den på i lag og få den godt inn i huden. Legger du den bare løst oppå huden, vil den naturligvis skli av mye tidligere.

Og supertrikset for å forlenge hvor lenge de friske rosene i kinnene varer, er å kombinere krem- og pudderprodukter.

(Saken fortsetter under bildet.)Slik gjør du det:
 • Det beste tidspunktet for å legge en kremblush er etter du har lagt foundation og concealer, men før du påfører pudder. Start derfor med dette, men vent med å sette produktene med pudder.
 • Hvis du bruker pudderfoundation, gjør du også dette før kremblush. Da må du bare være ekstra forsiktig under påføringen av kremrouge.
 • Kremrouge kan påføres med en kost eller med fingrene. Hvis du går for kost, bør du velge en med syntetisk bust for et best mulig resultat. Syntetiske sminkekoster virker bedre med kremprodukter enn koster med naturbust.
 • Har du ikke en kremrouge, kan du fint bruke en leppestift. De fleste sminkeprodukter kan som kjent brukes til mer enn det de er markedsført som.
 • For å bruke leppestiften som rouge, tar du litt (og ja, litt holder lenge!) leppestift på en finger og presser på kinnene. Unngå leppestifter med for mye skimmer eller glitter.
 • Jobb kremblushen godt inn i huden. Bruker du fingrene er det viktig at du presser produktet inn i huden, ikke gnir. Gnir du, kan du nemlig få stygge skolder.
 • Avslutt med en pudderrouge i en lignende farge for å «sette» kremrougen. Når du legger disse oppå hverandre, vil sminken sitte mye lenger og du beholder de friske kinnene hele dagen.

 • (Saken fortsetter under bildet.)  LES OGSÅ: Slik finner du riktig rouge til din hudtype

  Slik legger du den riktig

  Det mange ikke føler seg helt trygge på, er hvor rougen skal legges. For mange er dette sminketabben de oftest begår. For å gjøre det enklere, har makeupartist Hilde Pettersen Reljin noen enkle regler:

 • Har du smalt ansikt og vil sminke det litt rundere, legger du blushen i en mer rund form på kinneplet, altså der kinnet stikker mest ut når du smiler. Da får du søte eplekinn.
 • Har du et bredere ansikt og vil sminke det litt smalere, bør du følge kinnbeinet med rougen og legge den i en smal stripe.
 • Jo eldre du er, jo viktigere blir det at du plasserer blushen litt høyere, så du gir ansiktet et lite løft.
 • Unngå å legge blush nærmere nesen enn ca. to fingerbredder. En annen måte å måle på, er å se rett fram og bare legge blushen inn til under midten av pupillen.
 • Unngå å legge blush høyere opp enn ytre øyekrok.
 • Pass alltid på å duse kantene godt. Harde kanter og brå overganger ser både unaturlig og lite flatterende ut. Bruk en kabukikost, en pudderkost ellker en fuktet sminkesvamp til å mykne overgangene.

 • LES OGSÅ: Begår du denne sminketabben?

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer