Hår

Våkner du med flokete hår?

Da kan det lønne seg å investere i et putetrekk av silke. Sjekk hvorfor!

FLOKETE? Det er aldri gøy å starte dagen med en kamp mot flokete lokker. Med tipsene i denne saken unngår du at håret ødelegger morgenen din. Foto: Thinkstock
FLOKETE? Det er aldri gøy å starte dagen med en kamp mot flokete lokker. Med tipsene i denne saken unngår du at håret ødelegger morgenen din. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Enten du kaller det flokete, bustete eller tuggete - det er kjedelig å våkne med hår som står til alle kanter. Hvertfall om du har dårlig tid, og ikke rekker å vaske det før du løper ut døra til skole eller jobb.

Selvsagt hjelper det å børste gjennom lokkene, men hvor deilig hadde det ikke vært å våkne med hår mer eller mindre fritt for floker?

Det finnes heldigvis råd for å få til akkurat dette.

BYTT PUTETREKK: Sliter du med skikkelig flokete hår på morgenen, kan det lønne seg å bytte til et putetrekk i silke, eller legge et silkeskjerf under hodet om natten.  Foto: Thinkstock
BYTT PUTETREKK: Sliter du med skikkelig flokete hår på morgenen, kan det lønne seg å bytte til et putetrekk i silke, eller legge et silkeskjerf under hodet om natten. Foto: Thinkstock Vis mer

Velg riktig putevar

Å velge riktig putetrekk skal visst gi deg både bedre hud, penere hår og færre rynker. Nå er det selvsagt ikke slik at et putetrekk er en mirakelkur for hverken det ene eller det andre, men at det kan gjøre en forskjell på håret ditt - det er ekspertene sikre på.

Silke og sateng er glatte stoffer som ikke gir huden og håret friksjonsmotstand. Jo glattere stoffet er, jo mindre er sjansene for at håret hekter seg i fibrene. Disse stoffene trekker heller ikke til seg fuktighet, slik som for eksempel bomull gjør.

Dersom du ikke vasker håret hver dag, har silke- og satengputetrekk enda en flott effekt.

– Putetrekk av silke og sateng gjør at det ikke blir for varmt om natten, og dermed får frisyren lenger holdbarhet, har Mette Boll Pedersen, creative educator hos GHD, tidligere uttalt til KK.no.


Hu anbefaler også å velge putetrekk i silke eller sateng.

– Det bidrar til at håret ikke faller sammen og mister volumet like raskt, sier hun.

Dersom du ikke vil investere i nye putetrekk, finnes det en litt enklere løsning for å ta vare på både håret og frisyren.

– Som alternativ kan du legge et tørkle eller skjerf på hodeputen.

Da velger du selvsagt et av silke eller sateng.

Flett håret

For å unngå floker i langt hår, kan det være lurt å gre håret før du legger deg.

Deretter er det lurt å flette det i en helt enkel, ikke for stram flette. Dette holder håret samlet.

Fest fletta med en frottéstrikk for å være ekstra skånsom, og unngå hårstrikker med metallskjøt, siden de sliter mye på håret.

LES OGSÅ: Dette kan skade håret ditt

Ikke sov med vått hår

Håret er på sitt aller mest sårbare når det er vått. Det knekker lettere og bør helst ikke børstes mens det er fuktig. Om du absolutt må gre det, bør du gå for en hårbørste med naturbust. Det er mest skånsomt for håret.

Du bør heller ikke føne klissvått hår.

Det kan også skade håret å legge seg når det er vått, så sørg for å gi deg selv nok tid til å tørke det om du foretrekker å vaske håret på kveldstid.

LES OGSÅ: 6 fønefeil du kanskje gjør

Prøv en kur

Selv om du bør unngå å sove med vått hår, finnes det ett unntak. Sliter du med tørt og livløst hår, er det godt kjent at balsam er løsningen.

Men du kan også unne deg å sove med en hårkur i fra tid til annen for enda mer pleie til de tørre lokkene.

For at sengetøyet ikke skal bli klissete, bør du tylle håret inn i et håndkle før du legger deg med kur i håret. Legg gjerne et ekstra håndkle over puta, så unngår du flekker og søl.

LES OGSÅ: Så ofte bør du kure håret

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer