Frisyrer

Vårens fineste frisyrer

KKs hår- og makeupekspert Helge Borgen tipser deg om sesongens hårtrender.

Vårens fineste frisyrer
Publisert
Sist oppdatertHelge Borgen er vår faste makeupekspert. Han er tidligere norgesmester i styling og ordner makeup, hud og hår på kjendiseliten.
Bob med nostaslgisk preg og tung lugg.
Bob med nostaslgisk preg og tung lugg. Vis mer
Flere sjatteringer av brunt, rødt og andre gylne toner gir mye liv og spill i håret.
Flere sjatteringer av brunt, rødt og andre gylne toner gir mye liv og spill i håret. Vis mer
Myke, store krøller.
Myke, store krøller. Vis mer

Har du spørsmål til ham, kan du sende en e-post til helge@kk.no

OBS! Du må også sende med et bilde av deg selv for at Helge skal kunne gi personlige råd.


Denne sesongen er det mye forskjellig som gjelder, men kortere hår preger trendbildet på hårfronten. I mange av frisyrene er det tatt utgangspunkt i bob-linjen som vi husker fra noen år tilbake. Den klippes mer opp i forskjellige lengder, med for eksempel enkelte lange partier, konkav form i nakken og diagonale linjer i front.
 • Les også: 66 vårfrisyrer i bilder

 • Har du ikke nok lengde på sitt eget hår til å få de ulike lengdene, er løse rader med hår et hot tips. Disse er tilpasset frisyren din, og med enkle knep kan du fint klare å bruke det selv. Hairextension er også et alternativ for deg med kort hår. Extension er også et godt alternativ for å få fyldigere hår.

  De korte frisyrene kan være harde i uttrykket, med korte lugger og litt asymmetri, eller et oppklippet hår med bittelitt høyde i kronepartiet - rett til 60-tallsstil. Det vil også innebære fyldige, kompakte og rette lugger.

  Når det er sagt, så er stikkordet likevel frisyrer som er myke i uttrykket. Det er slutt på veldig «hard» styling, håret skal være glatt og bløtt - og ikke minst blankt, derfor kreves det en mer teknisk klipp som gjør frisyren spennende. De harde voksene er altså litt ut.

  På det lange håret er stikkordet det samme. Det skal være mykt og soft med bølger og bevegelse, men selvfølgelig også det glatte og rene. Gå for oppsatte frisyrer som er kreppet og krøllet innimellom. Velg mellom små og store krøller, sikksakk-krøller - vær litt surrealistisk bohem i uttrykket. La deg inspirere av filmen om Marie Antoinette. Det skal være lekent og romantisk med det klassiske, glatte håret som grunnlag for krumspringene.
 • 101 festfrisyrer

 • Når det gjelder hårfarge er de myke, klassiske fargene i brune nyanser i skuddet. Fargespill som går ton-i-ton er sammen med kontrastfarger like hot, og man mikser kalde og varme farger i og om hverandre. Vi her i nord har muligens en tendens til å bruke kontrastfarger mer enn ellers i Europa på grunn av vår vakre, bleke hud som gjør at noen av oss føler vi trenger ekstra farge i hårpryden.

  Selv om det altså skal være mykt og sexy framover, er som alltid det meste tillatt. Det viktigste er at du finner din egen stil uavhengig av alle slaviske trender som dukker opp. En kombinasjon hvor man plukker opp litt nytt her og der må være det beste. Finn fram til det beste i deg!

  Helge Borgen
  KKs hår- og makeupekspert
  helge@kk.no


  LES OGSÅ:
 • 66 vårfrisyrer i bilder
 • 101 festfrisyrer
 • Helges videoguide: Glamorøs makeup

 • Få svar på det du lurer på. Helge Borgen gir sine beste tips om hudpleie og vårstilene i nettmøte på kk.no.
  Få svar på det du lurer på. Helge Borgen gir sine beste tips om hudpleie og vårstilene i nettmøte på kk.no. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer