Vår

Vasker du deg syk?

Overdreven renslighet kan gi diabetes, viser ny forskning.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Bakterier kan virke vemmelige, men faktum er at vi trenger dem.De hjelper kroppen vår i mange funksjoner og er med på å opprettholde immunforsvaret vårt.
 • 7 tips som holder deg frisk
 • Ny oppdagelse

  Forskere ved universitetet i Bristol har oppdaget en bakterie i magesystemet vårt, som kan bidra til å hindre utviklingen av diabetes type 1.Funnet understøtter hypotesen om at det er større risiko for å få allergier, astma og andre lidelser knyttet til immunforsvaret om man ikke utsetter kroppen for nok bakterier.
 • Så lite kan du vaske
 • Utsetter man seg for enkelte typer bakterier ser det altså ut til at man har lavere risiko for å få diabetes type 1. Denne diabetstypen oppstår når immunforsvaret angriper cellene som produserer insulin.

  Bakteriefritt miljø

  Oppdagelsen skjedde ved at forskerne lot mus vokse opp i et fullstendig bakteriefritt miljø. 80 prosent av disse musene utviklet alvorlig diabetes. Nå gjenstår det for forskerne å finne ut nøyaktig hvilke bakterietyper som kan hindre diabetes type 1. Forskningsresultatene angår ikke utviklingen av diabetes type 2, som er en vanligere diabetesform knyttet til livsstil.
 • 16 helse-grunner til å ha sex
 • Derfor er kos bra for helsa
 • Helsemytene du bare kan glemme
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer