Fletter

Vasket ikke håret på 70 dager

I stedet får polfarer Cecilie Skog flettet håret for å holde det i sjakk når hun er på tur.

INGEN SJAMPO I SIKTE: Men kanskje nettopp det at håret får hvile i lengre perioder gjør det enda mer glansfullt. - Jeg holdt på å barbere av meg alt slik som gutta, innrømmer hun til KK.no.
INGEN SJAMPO I SIKTE: Men kanskje nettopp det at håret får hvile i lengre perioder gjør det enda mer glansfullt. - Jeg holdt på å barbere av meg alt slik som gutta, innrømmer hun til KK.no. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Cecilie Skog er polfarer, klatrer og eventyrer med en imponerende turliste. Tiltross for antallet utedøgn ser håret hennes helt fantastisk ut. Da hun var en av foredragsholderne under KK-dagen 12. mars fikk vi vite noe av det flere av oss har lurt på. LES OGSÅ: Slik gikk de kledd på KK-dagen

Fletter er svaret

Under foredraget var det nemlig ikke til å unngå å beundre det tykke håret som flommet nedover den spede ryggen der hun sto på scenen og fortalte om sine eventyrlige skiturer.På spørsmål om hvordan hun klarer å ta vare på de store krøllene på turer hvor hun er pakket inn i ull og store klær med is som fester seg på hetta bare hun puster, svarer hun smilende at hun går til frisøren og får håret ordentlig flettet på forhånd. På den måten er det ikke i veien, og hun slipper å tenke noe mer på det på hele turen. Selv om fletter er i trendy, er ikke det motivasjonen for hennes fletter.- Men jeg har vært fristet til å barbere av meg alt, innrømmer Skog. Hennes forrige ekspedisjon varte i 70 dager, og gikk til Antarktis. Vasket håret gjorde hun ikke underveis.Hun forklarer at mange av guttene som er på tur sitter ved campen og barberer av seg alt håret. - Det er nok mye enklere uten hår, men jeg har klart å la være, smiler hun.Den ene gangen hun prøvde å flette selv, trengte hun tre frisører til å få ut alle flokene etterpå.

Flere som ikke vasker håret

Det er ikke noe tvil om det store håret er naturlig vakkert fra naturens side. I utgangspunktet har hun nok hår til å forsyne flere hoder. Men kanskje nettopp det at håret får hvile i lengre perioder gjør det enda mer glansfullt. Kjendiskokken, Nigella Lawson, hater å vaske håret og gjør det så sjelden hun bare kan. Hun mener at det ikke er nødvendig å vaske håret mer enn en gang i uka.

Kjører en feminin stil hjemme

Skog stilte opp på scenen i trang minikjole og pumps. Det er forfriskende å se en sporty jente møte opp i feminine klær når hun ikke skal gjøre noe fysisk anstrengende. - Jeg er bare en vanlig jente som liker kjoler og å pynte meg, selv om jeg har sære interesser, forteller hun.

Hudpleie er også viktig

På bildene som ble vist på storskjerm var ansiktene dekket av is og snø. Eller rettere sagt det er så vidt man kan se øynene, for ansiktet er dekket med klær. Sammen med solkrem er det det måten huden blir beskyttet på.- En gang hadde jeg på et lag duoderm over nesa og kinnene som nesten er som å legge på ekstra hud, og var veldig fornøyd helt til jeg tok det av og så ut som jeg hadde vært under vann i flere dager. Det førte til at jeg måtte være ekstra forsiktig med det området etterpå, sier Skog.

Vakkert og trist

Cecilie Skog var der for å fortelle oss at vi må følge drømmene våre uansett hvor store de er. Etter hun mistet mannen sin, Rolf Bae i 2008 ved verdens nest høyeste fjell K2, raste verden sammen. Da hun begynte å løfte hodet igjen kunne hun ikke la være å synes at soloppganger var fine, og at det faktisk var ting å glede seg over på tross av den dype sorgen.

Skulle ønske flere kunne oppleve

Når Cecilie Skog går på tur og drar pulk som veier mer enn henne selv etter seg på skruis som består av enorme isklumper, med gnagsår som er så vonde at hun til slutt ikke legger merke til de, føler hun seg mest levende. Selv om det kan se ut som et eneste langt mareritt for flere, er det ikke til å unngå å se det vakre ved det uberørte landskapet, og ikke minst slippe alt mas og jag hverdagen kan tilby. - Jeg håper folk i salen ikke opplevde turene som bare slit, men som noe fantastisk og inspirerende, avslutter Skog.Utifra responsen hun fikk var det nok flere som hadde klart å se forbi blodslitet som kreves på slike ekstreme turer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer