Noen spiser til den store gullmedaljen før de er mette og tilfredse, mens andre småspiser hele dagen. Noen elsker søtsaker, andre får aldri nok av salt mat. Før du kan finne den «dietten» som passer for deg er du nødt til å finne ut litt mer om din spisepersonlighet, skal vi tro Bethany Frankel, bidragsyter i magasinet Health og gründer av bethennybakes.com.
Frankel har utviklet gode råd for ulike spisepersonligheter. Disse rådene skal sikre et balansert kosthold og en mett mage.
Jojo-spiseren
Denne personen går i lange perioder på diett eller unnlater å spise i det hele tatt.Oppskrift: Målet er å opparbeide seg et sunt forhold til mat. Spis heller lite om gangen, men ikke få panikk dersom du skulle spise mer til et måltid. Prøv å sette deg mål med spisingen, i stedet for å spise pizza en dag og gå på diett dagen etter. Det kan lønne seg å rådføre seg med en ernæringsfysiolog eller en trener for å få gode tips til sunn mat du kan spise masse av uten å få dårlig samvittighet.
Den lidenskapelige spiseren
Dette er personen som elsker å spise, og hun avskyr alt som heter dietter, om det så er klibrød, salat eller laksefileter som står på menyen.Oppskrift: Smak på alt, men ikke spis alt. Dersom du er i denne kategorien er det viktig å fortsette å kose seg med maten, men prøv å vise måtehold. Det går an å forsyne seg flere ganger. Erstatt gjerne hovedretten med en forrett eller smårett og spis frukt og grønt til ethvert måltid.
Småspiseren
Denne personen spiser helst dagen lang, og er alltid fysen på noe å bite i.Oppskrift: Sørg for at du får i deg nok næring og hold blodsukkerverdiene dine stabile. For å unngå at du føler deg sulten bør du ikke spise sjeldnere enn hver fjerde time og sørge for at minst tre av måltidene inneholder 400-500 kalorier hver. Når det gjelder snacks, spis to eller tre søte eller salte ting om dagen til rundt 200 kalorier hver. En pose saltsild går ikke innunder salt mat, bare så det er sagt.
Kvantitetsspiseren
Denne personen spiser alt på tallerkenen, selv om hun ikke orker.Oppskrift: Denne spiseren trenger å lære å la noe ligge igjen på tallerkenen til sitt eget beste. Tenk på dietten din som en bankkonto der det du bruker pengene på er det du vil investere i. For eksempel: Bestill en salat eller en suppe før middag og bli mett på pasta og grønnsaker til middagen. Nøkkelen er å få i seg mye fiber for å kunne bli mett av sunnere mat.
LES OGSÅ:


