Hud

Veien til silkehud

Makeupekspert Helge Borgen viser deg hvordan du får plettfri hud.

(Foto: Astri Waller)
(Foto: Astri Waller) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Helge Borgen

Det er utrolig mange som er veldig flinke med den daglige egenpleien av huden! Men så er det så vanvittig mange som er så utrolig sløve med å gjøre det også. Det forundrer meg at enkelte kvinner er så slumsete med dette.

Du kan ikke kjøpe ny hud. Du må slite med huden din så lenge du lever! Det som da forundrer meg, er at enkelte kan være så lite flinke med egenpleie av huden. Om du ikke bruker makeup hver dag, så utsettes huden din for forurensing hver dag - dårlig luft, du sitter kanskje foran datamaskinen i 7-8 timer hver dag - det er klart huden trenger hjelp, krisehjelp på boks! Kanskje du sliter med uren hud, fet hud, tørr hud, ømfintlig hud, eksem, linjer, kyprose, i det hele tatt - huden kan «feile» masse.

 • Bruk riktige produkter: Det er viktig å huske på at det finnes produkter for hver og en. Og det er utrolig viktig at man bruker riktig produkt til riktig hudtype. Hvis du har en tørr hud og bruker et produkt som er tiltenkt fet hud, ja, da blir bare huden din enda tørrere, fordi den inneholder mye vann og lite olje.


 • Husk å fukte: Det å tilføre huden fuktighet er ekstremt viktig. Produktet må passe hudtypen din. Innholdet i produktet må stemme med det huden din trenger. Noen ganger trenger huden mer fukt enn andre ganger, og man bruker ikke de samme produktene sommer som vinter.

 • Pass på vinterkulda: Huden trenger mye mer fuktighet på vinteren. Og selv om man har en fet hud, trenger likevel huden fuktighet, men det er da mengden av vann i forhold til mengden av olje som er viktig. Alt dette som har med egenpleie å gjøre er også med på å forebygge, også med tanke på linjer som vi alle får etter hvert som årene går.


 • DAGLIGE RUTINER SOM GIR DEG SILKEHUD:

  Hver kveld før du skal innta skjønnhetssøvnen, må du være flink til å rense huden din. Det holder ikke med vann, vannet tilfører ikke huden noenting!

 • 1. Bruk en øyemakeupfjerner som fjerner maskara og ellers annen øyemakeup.

 • 2. Fjern resten av sminken med en ansiktsrens, og gjerne en som også inneholder ansiktslotion, to i ett - det gjør jobben enklere og raskere.

 • 3. Tilfør huden fuktighet i form av en nattkrem. En nattkrem er mye fetere enn en dagrem og gir mye mer fukt, derfor brukes denne om natten. da slipper du å glinse som smør på dagtid.

 • Serum: Bruk gjerne også et serum som gir ekstra næring, eller som eventuelt forebygger linjer i ansiktet. Om morgenen er det supert hvis du gjør samme prosedyre som på kvelden. Det viktigste er å tilføre huden fuktighet ved hjelp av en lettere krem enn nattkremen, her kan du også bruke et serum som for eksempel gir ekstra fukt og forebygger linjer.

  Peeling: Det å peele huden er også viktig. Dette skal gjøres 1-3 ganger i uken, avhengig av hvor ømfintelig huden din er. Er huden din veldig ømfintlig, skal du ikke peele huden din mer enn en gang per uke, og da med en peeling som er for veldig ømfintlig hud. Da får du bort døde hudceller, slik at nye kommer til, du får bort smuss og skitt. Husk å peele leppene også, så får du bort tørre flak/hud. Bruk en god leppepeeling, eller rett og slett en tannbørste. Husk å tilføre leppene en leppekrem etterpå. Husk også å skrubbe kroppen, og tilfør den også fuktighet!

  Masker: Husk også å legge på ansiktsmasker etter en peeling, som for eksempel gir ekstra fukt eller annen næring. Hvis du ikke tar deg tid til en ansiktsmaske, legg en fuktighetsmaske på når du skal legge deg, og la den virke over natten. Da trenger den godt inn i huden og får virke godt, da dropper du selvfølgelig nattkremen.

  Bruk øyekrem: Det er når huden blir tørr at vi ser linjene i huden ekstra godt, og det er den tørre huden som får mer rynker enn de med fet hud, så fuktighet er utrolig viktig! Det er også viktig å bruke en egen øyekrem/-gel for øynene. Huden der trenger også mye fukt, men fordi huden rundt dette området er tynn, blir fuktighetskremen for ansiktet for tung og fet, den absorberes ikke bort og blir liggende igjen under huden.

  Gå til hudpleier: Skaff deg en hudpleier, så oppnår du maksimalt resultat når du er flink med egenpleien hjemme. Hudpleiere kan jobbe dypere i huden og gi deg gode råd hva produkter angår. De har tross alt en egen utdannelse i hud!

 • Er du flink med egenpleien får du en flottere hud, mindre problemer med huden, du vil få en friskere glød i huden, og makeupen blir kjempelekker. Dessuten er du med på å forebygge huden til du blir gammel og grå. Invester de få minuttene dette tar, og jeg skal love deg at du blir mer tilfreds med deg selv! Lykke til.

 • Helge Borgen
  makeupekspert
  helge@kk.no

  Helge Borgen er KKs makeupekspert. Han kan svare på det meste! Send et bilde av deg selv og forklar hva du vil ha hjelp med angående hud, hår og makeup:helge@kk.noLes flere gode råd i Helges ekspertspalte her.
  Helge Borgen er KKs makeupekspert. Han kan svare på det meste! Send et bilde av deg selv og forklar hva du vil ha hjelp med angående hud, hår og makeup:helge@kk.noLes flere gode råd i Helges ekspertspalte her. Vis mer
  En skikkelig rens gjør at huden holder seg ung.
  En skikkelig rens gjør at huden holder seg ung. Vis mer
  En ansiktsrens gjør at du våkner med fornyet glød hver dag.
  En ansiktsrens gjør at du våkner med fornyet glød hver dag. Vis mer
  Du vasker hendene dine hele tiden. Hvorfor glemme ansiktet?
  Du vasker hendene dine hele tiden. Hvorfor glemme ansiktet? Vis mer
  En ansiktsmaske eller peeling gir ekstra fukt og næring til ansiktet.
  En ansiktsmaske eller peeling gir ekstra fukt og næring til ansiktet. Vis mer
  Slik ser du ut etter en ansiktsrens!
  Slik ser du ut etter en ansiktsrens! Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer