Helse & Livsstil

Veien til stramme lår

Glem punktslanking. Men mer spenstig kan du bli.

Veien til stramme lår
Publisert
Sist oppdatert
Sommeren er muligens årstiden hvor vi er mest oppmerksomme på hvordan kroppen vår ser ut, og hvor eget speilbilde vekker mest misnøye. - Vi jenter er forferdelig kritiske til oss selv. Da er det lett å få «hang ups» på enkelte kroppsdeler man tror man må forandre, sier kk.nos treningsekspert Jill Jahrmann.Hun får ofte spørsmål fra jenter om hvordan de kan trene for å endre på spesifikke deler av kroppen. På sommerstid er det mange som synes lårene er et problem. - Det er viktig å understreke at absolutt ingen enkeltøvelser kan fjerne fettvev på innsiden av lårene. Kroppen bestemmer selv hvor den lagrer reservene, og hos mange kvinner legges disse på lår og hofter, sier Jill.Noe kan man likevel gjøre.- Styrketrening kan trene opp musklene og dermed få området til å se mer spenstig ut. Men styrketrening fjerner altså ikke fett. Om du vil redusere i fettlagre er det bare den gode gamle metoden som fungerer. Bruk opp mer energi enn du spiser.Ifølge Jill er ikke alle styrkeøvelser like gode.- Når det gjelder innsiden av lårene finnes det maskiner på treningssentre som trener akkurat disse musklene, men jeg anbefaler dem faktisk aldri til noen. Jeg synes disse musklene trenes på en mye bedre måte samme med de andre musklene i bena, for eksempel ved knebøy med ganske tung motstand, eller utfall. Du kan velge det ene eller det andre.
 • Ettbeins knebøyDenne tar godt på både sete og lår, og gir fin balansetrening i tillegg til at du trener de viktige kjernemusklene. Legg beinet på stolen bak deg. Bøy ned til kneleddet er i cirka 90 grader. 8-12 repetisjoner, 2-3 ganger på hvert bein. Klarer du flere enn 12 repetisjoner, er du sterk nok til å ta på en tung ryggsekk før neste runde.
 • Se video av øvelsen
 • Strikk-utfallDenne øvelsen trener opp musklene i rumpa og både på for- og baksiden av lårene, en såkalt baseøvelse (de er de aller beste). Plasser strikken under den ene foten, og hold håndtakene bak skuldrene. Sett strikk-foten godt framover, og bøy til kneet er i cirka 90 grader. Pass på at overkroppen er rett. 8-12 repetisjoner, 2-3 ganger på hvert bein.
 • Se video av øvelsen
 • - Om du trener hjemme kan du forsøke en øvelse som kalles plié. Da gjør du en knebøy, men vinkler knær og føtter ut til siden før du setter deg ned. Gjerne med litt ekstra motstand i form av en tung ryggsekk, sier Jill.LES OGSÅ:
 • Slik får du lekre lår
 • Bikinifin på 6 uker
 • Strandklar på 1-2-3
 • Tren i det fri
 • Derfor bør du trene ute
 • Slik blir du sprek og sunn på stranda
 • Ukeplan for et sunnere liv
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer