Helse & Livsstil

Veien ut av kompisfella

Har du mannlige venner, men ingen kjæreste? Skjønner han ikke at du vil noe mer? Kanskje sitter du fast i kompisfella.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du går på byen med gutta, han ringer deg når han har kjærlighetssorg, men det blir aldri noe mer mellom dere. Kanskje er det allerede en gnist mellom dere som bare trenger litt næring. Eller kanskje han ikke skjønner at du er den rette for ham ennå.
 • Forelsket i bestevennen
 • Slik tar du saken i dine egne hender og bryter ut av kompisfella:

  1. Ta initiativet

  Ikke vent på at han skal ordne opp. Selv om han er interessert kan det hende at han sitter fast i kompisfella, han også. Hvis han i utgangspunktet ikke er interessert må det bli du som får ham på sporet.
 • Den ultimate flørteguiden
 • 2. Ta sjansen på å miste en venn

  Mange blir sittende fast fordi de er redde for at vennskapet skal ryke hvis de røper forelskelsen sin. Og sant nok – det hender at det går sånn. Det er vanskelig å være bare venner når dere vet at den ene hadde håpet på noe mer. Du kan føle deg avvist og ydmyket, mens han synes det hele er ganske pinlig. Men hvis du vil videre må du kanskje ta denne sjansen. Er det egentlig så mye verre at det blir litt pinlig en stund, enn å gå der og håpe på noe som aldri skjer? Hvis vennskapet deres har litt dybde kan dere sikkert komme igjennom en slik fase.
 • Kapre ham med kvinnelist
 • 3. Si det ty-de-lig

  Noen menn skjønner forsiktige, tvetydige tegn. Men de fleste trenger en klarere beskjed om at du er interessert. Hvis du ikke tør eller klarer å si rett ut at du er interessert, kan du bruke antydninger og kroppsspråk. Det er lov å føle seg fram med leken flørt, men ikke «glatt over» for mye når han begynner å skjønne poenget. Sms, e-post eller et godt gammeldags brev kan også være gode måter å få sagt det umulige på. Uansett hvilken form du velger bør budskapet ditt være tydelig og lett å forstå.
 • Gå rett på sak
 • Ikke snakk deg singel
 • 4. Gå på date

  Du kan godt være med en venn og gjengen hans på byen, på tur i skogen eller på fotballkamp, men ikke regn med at han oppfatter dette som en sjanse til å bli kjærester. Menn er ofte sammen fordi de har en felles interesse. De grubler ikke alltid så mye over hva det sier om relasjonene deres at de gjør dette sammen. Hvis han skal oppfatte at du er interessert er det bedre at dere møtes uten å skulle gjøre noe spesielt. Snakk med ham om forholdet deres og hvordan du vil at det skal utvikle seg. Si gjerne på forhånd at du vil ha en date med ham – da er han garantert nysgjerrig når dere treffes!
 • Datingens fire bud
 • 5. Behold kvinneligheten din

  Hvis dere har en felles interesse for å mekke på motorsykler er det helt greit at dere gjør dette sammen. Men prøv likevel å ikke bli kjønnsnøytral. Hvis han skal tenne på deg, og ikke bare synes du er en kul kamerat, må du vise fram kvinneligheten din. Du skal ikke presse deg inn i en tradisjonell kvinnerolle som ikke passer for deg, men du kan finne måter å være kvinne på likevel. Når Maggie Thatcher og Condoleeza Rice klarer det, kan du sikkert knekke koden, du også. Får du til å skru på Harleyen din på en feminin måte?
 • Ta testen: Hvor sexy er du?
 • 6. Ligg unna vennesex

  Ikke ha sex med en venn som et nest beste alternativ til å være kjærester. Sex skaper nesten alltid sterke følelser hos minst en av dere. Hvis den ene ser på det som lek mens den andre håper på noe mer, sitter dere begge igjen som tapere.
 • Her er reglene for vennesex
 • Peder KjøsPsykolog og samlivsekspertpeder@kk.no

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer