Tenner

Velg hvit eddik til salaten

Balsamico-eddik kan gi deg skader på tennene.

VELG HVIT FREMFOR MØRK EDDIK: Den mørke fargen kan nemlig gi deg misfargede flekker på tennene. Foto: Colourbox
VELG HVIT FREMFOR MØRK EDDIK: Den mørke fargen kan nemlig gi deg misfargede flekker på tennene. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Drømmer du om perfekte tenner og et blendende hvitt smil?

Et pent smil kommer ikke av seg selv, og det er mye som kan bidra til å ødelegge tennene dine.

For eksempel skal du ikke pusse tennene rett etter et måltid uansett hvor mye du har lyst til å rense opp både tenner og pust.

Ganske mange hverdagsting kan bidra til å skade tennene dine, og mørk eddik til salaten er en av dem, skriver Womenshealth.com (Ekstern lenke).

LES OGSÅ: Supermaten du ikke bør glemme

Ikke bruk balsamico til salaten

Selv om balsamico-eddik smaker utrolig godt med salat, er det ikke en god dressing for tennene dine.

- Eddik har en pH-verdi på 2,5 noe som betyr at det er veldig surt, og syren i eddik bryter ned tannemaljen. Balsamico-dressing er den verste, siden den mørke fargen kan skape flekker på tennene i tillegg, forteller Jason Olitsky, tannlege i Ponte Vedra Beach, Florida til WomansHealth.com

Hvis du i tillegg drikker et glass juice til lunsj, skader du tennene dine ytterligere. I tillegg til en lav pH-verdi inneholder juice sitronsyre som som angriper kalsiumet i tennene dine. Faktisk er det anbefalt at du drikker juice med sugerør.

LES OGSÅ: Småspising kan skade tennene dine

Slik unngår du det

Det er imidlertid ikke så vanskelig å unngå de verste fiendene til tennene dine. Istedenfor balsamico-eddik kan du rett og slett velge en eddik som er hvit. Den har fortsatt en lav pH-verdi, men bidrar ikke til flekker på tennene.

For å nøytralisere eddiken ytterligere kan du tilsette mat som er basisk. Basisk mat vil si matvarer som har en pH-verdi over 7. Prøv for eksempel spinat. Denne grønnsaken er rik på kalsium, jern og en rekke antioksidanter, i tillegg til at det smaker godt.

Har du allerede fått flekker på tennene kan det hende du kan gjøre noe med det på naturlig vis med disse triksene. Hvis ikke bør du forhøre deg med tannlegen om hva som må til.

LES OGSÅ: Kyssing er bra for tennene

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer