Velvære

Velg olje fremfor fuktighetskrem

Du kan i tillegg bruke den på en rekke andre bruksområder.

ALTMULIGOLJE: Bio-Oil inneholder oljer fra ringblomst, lavendel og rosmarin, kamomilleekstrakt og vitamin A og E og er verdenskjent for å forbedre strekkmerker og arr. Oljen har dog mange flere bruksområder, som du ser i denne saken. Foto: All Over Press
ALTMULIGOLJE: Bio-Oil inneholder oljer fra ringblomst, lavendel og rosmarin, kamomilleekstrakt og vitamin A og E og er verdenskjent for å forbedre strekkmerker og arr. Oljen har dog mange flere bruksområder, som du ser i denne saken. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Bio-Oil er mest kjent som et produkt mot arr og strekkmerker, og har blitt populært verden over til nettopp denne bruken.

Anbefalt av leger

Produktet kåres igjen og igjen til det meste effektive produktet til nettopp dette, og også leger og hudpleiere anbefaler den oljen hvis du vil forebygge eller forbedre utseendet til arr og strekkmerker. Se bare på listen over kåringer og anbefalinger på Bio-Oil.com.LES OGSÅ: Derfor bør du alltid ha lavendel i husetLikevel har produktet også andre bruksområder, skriver Health.com.Bio-Oil er en såkalt hudolje, rik på vitaminer og planteekstrakter. Oljen er lett og trekker fort inn i huden, slik at den ikke føles oljete og fet. Den er dessuten godkjent for bruk av gravide. LES OGSÅ: Derfor putter hun kaffegrut i såpen

Andre bruksområder

Likevel er det ikke bare mot arr og strekkmerker at slike hudoljer kan ha en positiv effekt. Nettstedet Health.com publiserte nylig en liste over andre bruksområder, så selv om du ikke har født eller venter barn, kan du kanskje prøve noen av disse forslagene:
 • 1. Bland litt inn i foundationen din, helst på håndbaken eller på en miksepalett. Slik får du en mindre dekkende foundation med naturlig glød.
 • 2. Ta noen dråper olje i badevannet for å gi huden ekstra fukt.
 • 3. Bland en dråpe olje med solpudderet ditt for en naturlig glød, eller med øyeskyggen for en mer glansfull finish.
 • 4. Smør inn huden med oljen før du barberer deg, så får du myk hud og forebygger barberbladkutt.
 • LES OGSÅ: Bruk babyolje når du barberer deg
 • 5. Påfør litt olje på nynappede øyebryn for å roe ned eventuell irritasjon og fjerne rødheten.
 • 6. Bland noen dråper i sjampoen din dersom du opplever tørr, kløende hodebunn.
 • 7. Massér oljen inn i huden for å gi fukt til tørre partier, som for eksempel albuer og hæler. Den fungerer også ypperlig på tørre lepper og sprukne neglebånd.
 • 8. Bruk oljen som ettersolbehandling for å forebygge flassing og lindre solbrent hud.
 • 9. Gni litt olje mellom hendene og gre gjennom håret med fingrene for å temme brusete hår og gi håret fuktighet.
 • 10. Smør deg inn med oljen før du dusjer for å få effekten av spraytan til å være lenger.
 • LES OGSÅ: Åtte måter å bruke Eight Hour Cream på

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer