Dietter

Velg riktig lunsj

Riktige karbohydrater er viktig. Sjekk KKs eksperttips, basert på råd fra Christine Helle og Ina Garthe ved Olympiatoppen.

Velg riktig lunsj
Publisert
Sist oppdatert
I HAMBURGERBARENEr du sulten og eneste spisested i sikte er McDonald's eller Burger King? Å trå over dørterskelen trenger ikke være det samme som å skeie helt ut.Ja: Hamburger av karbonadedeig eller kylling og burgerbrød laget på fullkornsmel. Salat til. Eller bare salat.Nei: Hamburger av kjøttdeig, burgerbrød av hvitt mel, pommes frites og milkshake.I PØLSEKIOSKENOgså i pølsekiosken går det an å ta rimelig fornuftige karbovalg.Ja: Lompe, eller pølsebrød laget på sammalt mel. Kylling- eller kalkunpølser hvis det finnes.Nei: Hvitt pølsebrød.I NÆRBUTIKKENMed en matbutikk i nærheten har du få gode unnskyldninger for å spise dårlig lunsj.Ja: Grovt brød, grovt rundstykke eller bagett, gjerne med tunfisk- eller kyllingsalat ved siden av for proteinets skyld. Grønnsaker og/eller frukt til.Nei: Hvitt brød, polarbrød, kjeks og boller.I DELIKATESSENI de store byene er det dukket opp delikatessebutikker med ganske sunn og veldig usunn mat forvirrende nær hverandre.Ja: Sushi, ferdiglaget pasta eller salat med kylling eller fisk.Nei: Pizza, og mye ost i salaten.HJEMMELAGDDet ser veldig prektig ut, men hvis du ønsker full kontroll over lunsjen, må du bare overhøre de misunnelige kommentarene og fortsette å ta med deg lunsj hjemmefra.Ja: Grove brødskiver med magert, proteinrikt pålegg. Pastasalat er også bra - særlig hvis du har kjøpt fullkornpasta i helsekosten. Blandet salat med grovt brød til.Nei: Kneippbrød e.l. med søtt pålegg.HOS BAKERENTrenger du noe søtt å styrke deg på?Ja: Grove rosinboller eller mysliboller. Har de ikke dette, så fortsett å spørre til de begynner å bake. Eksperter spår stigende etterspørsel etter sunnere godsaker, så her kan du være en trendsetter. Alternativet er grove rundstykker og bagetter. Ganske godt når det er rykende ferskt!Nei: Berlinerboller, mazariner og hveteboller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer