Velg: Kyllingfilet, biff og vilt
Dropp: Pølser, kjøttpudding og koteletter med mye flesk
Taco-/spagettimiddag
Velg: Karbonadedeig eller renskåret kjøtt
Dropp: Kjøttdeig, medisterdeig o.l.
Fiskemiddag
Velg: Fileter eller skalldyr. Husk å variere mellom ulike fiskeslag.
Dropp: Fiskepinner o.l. hvis de er panert i mye fett. Varm dem i så fall i ovnen,
ikke i stekepanne med enda mer fett.
Snacks
Velg: Popkorn, nøtter (og spesielt valnøtter) eller potetgull stekt i enten rapsolje, peanøttolje, olivenolje e.l. Les innholdsfortegnelsen. Aller best: Stek chips selv, hjemme i ovnen.
Dropp: Kjeks lagd på ugunstige fett-typer. Potetgull stekt i usunn eller ukjent oljetype. Står det bare vegetabilsk olje, betyr det ofte palmeolje, som du med fordel kan styre unna.
Pålegg
Velg: Makrell i tomat eller halvfete/magre oster, mager leverpostei eller egg. NB! Husk grønnsaker oppå pålegget!
Dropp: Fete oster, salami o.l.
Drikke
Velg: Skummet melk, ekstra lett lettmelk, lettmelk eller smaksmelk lagd på lettmelk.
Dropp: H-melk og drikkeyoghurt.
Is
Velg: Saftis, yoghurtis eller en liten porsjon vanlig vaniljeis med bær oppå.
Dropp: Is med sjokobiter og liknende. Prøv også å venne deg av med de aller
rauseste porsjonene – og søte sauser på toppen. I hvert fall til hverdags.