Helse & Livsstil

Velg riktig sports-bh

En bh med ordentlig støtte er like viktig som gode joggesko.

Foto: Rohny Kristiansen
Foto: Rohny Kristiansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er nemlig slik at puppene våre ikke holdes oppe av en eneste muskel, men kun av hud og underliggende vev. Dermed er de også lett påvirkelige av tyngdekraften. Mye dingling og risting kan føre til at huden og vevet strekker seg, og brystene vil peke i en stadig spissere vinkel mot bakken. Selv om hengepupper ikke er den verste diagnosen en kvinne kan få, vil de fleste av oss holde brystene spretne så lenge som mulig. Kvinner som ikke gir brystene skikkelig støtte, har også en tendens til å ha dårlig holdning når de trener. Dermed risikerer de vondt i rygg og nakke. - En god sports-bh er helt nødvendig for jenter som trener, sier treningsinstruktør Hanne Bang, som også er ansatt i Löplabbet, i tillegg til å være en aktiv seiler. - Jeg sliter ut mange i året, understreker hun overfor kk.no. SLIK VELGER DU RIKTIG:
  • Prøv alltid bh-en på før du kjøper. Enhver pupp er unik, og trenger skikkelig tilpasning.
  • Styr unna det aller billigste. Oppsøk en sports- eller undertøysbutikk der du kan få riktig veiledning og finne de beste produktene.
  • Med en god sports-bh skal du kunne hoppe opp og ned uten at puppene beveger seg noe særlig. Hele poenget er at den skal gi brystene god støtte. Noen kvinner må gå ned i størrelse for at bh-en skal sitte skikkelig.
  • Husk at strikken og stoffet kommer til å vide seg ut fort ved heftig bruk og mye vask. Kjøp gjerne en som strammer litt ekstra, men ikke for mye, og bytt den ut når den begynner å bli slapp.
  • Bh-en skal sitte godt rundt brystkassen din, men ikke stramme for mye. God bevegelighet er viktig når du trener.
  • Sømmene bør være flate eller vende utover slik at de ikke gnisser mot eller irriterer huden din mens du trener.
  • For de fleste vil det lønne seg å velge en bh i et stoff som slipper svetten gjennom. Da slipper du at den blir våt og ubehagelig. Kvinner med store bryster må kanskje velge mellom et lett svettetransporterende stoff og skikkelig støtte. Bh-er i store størrelser lages nemlig ofte i tykkere stoff for å gi bedre støtte, men de blir dermed tettere.
  • For store bryster kan det lønne seg å velge en bh som har én kopp til hvert bryst, framfor en topp som omslutter begge. En del produsenter lager ikke bh-er til store bryster fordi de rett og slett ikke klarer å gi god nok støtte. Noen storbrystede kvinner sverger til å bruke to bh-er utenpå hverandre for maksimal støtte når de trener.
(Kilder: Treningsinstruktør Hanne Bang, Nettfyssen.dk )

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer