Samliv

Velger du alltid feil partner?

Slik kan du forsikre deg om at dere passer sammen.

IKKE DRØMMEPRINSEN: Den følelsen. Når du plutselig innser at du har valgt feil mann. Igjen. Foto: PantherMedia / All Over Media
IKKE DRØMMEPRINSEN: Den følelsen. Når du plutselig innser at du har valgt feil mann. Igjen. Foto: PantherMedia / All Over Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mange av oss jenter går i den samme fella hver gang. Vi slukes av forelskelsen, og tror vi velger den rette mannen. Men så oppdager vi snart at det er mer alvorlige ting som skurrer enn et dolokk som ikke legges ned, eller fravær av blomster på Valentines Day.

Når dette skjer igjen og igjen blir det vanskelig å stole på at det faktisk finnes en bra mann der ute, og usikkerheten rundt både en selv, menn og forhold råder


LES OGSÅ: Egenskapene kvinner elsker hos menn

Uheldig med valg av type

«I de to siste langvarige forholdene mine har jeg vært veldig uheldig med valg av type», skriver en leser til vår samlivsekspert, Peder Kjøs, i «Spør oss»-spalten i KK 38.

Hun utdyper.

«I det første var han veldig sjalu og kontrollerende. Han ringte og skrev melding hele tiden, og jeg fikk ikke gå ut alene. I det andre skulle jeg holdes hemmelig og jeg fant ting som ikke tilhørte meg på badet og soverommet. Nå har jeg truffet enda en mann, men vet ikke helt om jeg greier å stole på noen».

Leseren forklarer at hun er blitt redd for å gå inn i et nytt forhold, men er også redd for å ende opp alene.

«Hvordan kan jeg lære å stole på menn igjen, og hvordan kan jeg analysere ham før jeg går inn i et nytt forhold?», spør hun.

LES OGSÅ: Blir du avvist i senga?

Velger det samme igjen og igjen

Ifølge Peder Kjøs handler det om mer enn å bare være «uheldig» i valg av partner.

- Jeg har sett så mange ganger at både kvinner og menn velger helt umulige partnere igjen og igjen, sier han.

Men det er noen ting som går igjen, og som du dermed kan være ekstra obs på neste gang du vurderer å gå inn i et nytt forhold.

INTENS TYPE: Men det er jo litt søtt, da, at han bare vil holde meg inne hele dagen og ha meg for seg selv! Foto: PantherMedia / All Over Press
INTENS TYPE: Men det er jo litt søtt, da, at han bare vil holde meg inne hele dagen og ha meg for seg selv! Foto: PantherMedia / All Over Press Vis mer
KK 38, i salg 20.september.
KK 38, i salg 20.september. Vis mer

Dette er de vanligste feilene

1. Du ser etter noe spesielt, og hvis dette er på plass, overser du andre viktige ting. Du er så fornøyd med at han er høy og mørk og har god økonomi, at du overser at han er på jobb hele tiden, mangler humor og ikke er glad i barn.

2. Du tror at intensitet betyr at han elsker deg veldig høyt. Men sjalusien og ønsket om å være sammen med deg hele tiden handler mest om hans egen utrygghet.

Artikkelen fortsetter under bildet.


3. Du tror at du må ta det du får, fordi du ikke tror at du er attraktiv for noen andre enn ham.

4. Du velger en som har et behov du kan dekke, en du kan hjelpe eller redde.

Ifølge Kjøs er derfor det beste du kan gjøre først å analysere deg selv, hva du trenger og hvordan du velger, og så vurdere mannen ut fra dette.

LES OGSÅ: Faller du for utilgjengelige menn?

Les hele spalten til Peder Kjøs i nyeste nummer av KK, i salg fredag 20.september.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer