Lesbisk

Venninner eller kjærester?

Du kan falle for venninnen din, uten at det gjør deg lesbisk.

Venninner eller kjærester?
Publisert
Sist oppdatert
Biseksuelle kvinner er ikke lesbiske. En studie publisert av The American Psychological Association viser at kvinner kan opprettholde en langvarig tiltrekning mot begge kjønn.

 • Kvinnene i ditt liv

 • Forskerne fulgte 79 kvinner i alderen 18-25 år de ti årene studiene pågikk. Fem ganger i løpet av perioden ble de gjenstand for undersøkelser. Det viste seg at forsøkspersonene som var biseksuelle fortsatte å falle for begge kjønn, men var samtidig mer tilbøyelige til å endre sine seksuelle preferanser opp i gjennom årene enn de lesbiske.

  - Dette er den første empiriske forskningen som viser at det å være biseksuell er en seksuell identitet i seg selv, skriver psykolog ved universitetet i Utah, Lisa M. Diamond, som står ansvarlig for forskningen.

  Funnene står i motsetning til oppfatninger i kjønnsforskningen om at biseksualitet i stor grad er en fase særlig jenter gjennomgår, der de tester grensene for, og leker med, sin egen seksualitet.

  17 prosent av de biseksuelle kvinnene gikk fra å ha en biseksuell identitet til en heteroseksuell i løpet av studiene, men endret tilbake til biseksuell eller «diffus» identitet i ettertid.

  - Disse funnene demonstrerer at skillet mellom lesbiskhet og biseksualitet er et gradsspørsmål, heller enn et absolutt skille, skriver psykologen i januarutgaven av journalen Development Psychology, i følge LiveScience.


  LES OGSÅ:
 • Se opp for denne kvinnen
 • Homofili på hjernen
 • Ungdom ut av skapet
 • Kvinner kan falle for kvinner, uten å være lesbiske.
  Kvinner kan falle for kvinner, uten å være lesbiske. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer