Tannkrem

Vent en halvtime med munnskyllet

Hvis du bruker munnskyll rett etter å ha pusset tennene, reduseres fluoreffekten i tannpastaen.

MUNNSKYLL: Du bør vente en halvtime med å bruke munnskyll etter du har pusset tennene. Da vil den ikke ødelegge tannkremens effekt.  Foto: Getty Images
MUNNSKYLL: Du bør vente en halvtime med å bruke munnskyll etter du har pusset tennene. Da vil den ikke ødelegge tannkremens effekt. Foto: Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du blant dem som avslutter tannpussen med litt forfriskende munnskyll?

Da skal du vite at denne vanen kanskje ikke er så gunstig for tennene, eller munnen din, når det kommer til stykket.

LES OGSÅ: Aloe vera motvirker dårlig ånde

IKKE SKYLL MUNNEN: Hemmeligheten er å ikke skylle munnen etter at du har pusset tennene. Da får fluoren tid til å gjøre jobben sin.  Foto: Image Source
IKKE SKYLL MUNNEN: Hemmeligheten er å ikke skylle munnen etter at du har pusset tennene. Da får fluoren tid til å gjøre jobben sin. Foto: Image Source Vis mer

Kjemisk reaksjon

Ifølge eksperter britiske Daily Mail har snakket med, kan nemlig bruk av munnskyll rett etter du har pusset tennene føre til at effekten av tannkremen blir redusert.

Noen ganger kan det skje en samhandling mellom kjemikaliene i tannkremen og kjemikaliene i munnskyllen.

– Dette gjør at de «ødelegger» hverandres effekt. Jeg anbefaler derfor folk å la det gå en halvtime mellom tannpussen og munnskyllingen, forteller tannlege Phil Stemmer til nettstedet.

LES OGSÅ: Dropp antibakteriell munnskyll

Ikke skyll etter tannpussen

Munnskyll er altså best å bruke en stund etter tannpussen, og dette kan også være gunstig i forhold til fluoreffekten du får av tannkremen din.

Når du har pusset tennene er det nemlig ikke så lurt å skylle munnen - hverken med vann eller munnskyll, rett etterpå, da tannkremen inneholder fluor som beskytter tennene. Lar du tannpastarestene bli liggende på tennene etter pussen, vil fluoren få større evne til styrke tennene dine.

Dersom munnskyllet du bruker inneholder fluor, er det bra. Men du må gjerne vente en stund etter tannpussen, for å få maks effekt.

–De fleste liker jo ikke å gå med tannkrem i munnen og skyller oftest med vann etter pussen, noe man egentlig ikke bør gjøre. I prinsippet er det lurt å vente i for eksempel 30 til 60 minutter med å bruke munnskyll så fluoren fra tannkremen ikke blir skylt bort med en gang, sier Inger-Lise Mathiesen, tannlege ved OscarsBorr Tannklinikk i Oslo, til KK.no.

LES OGSÅ: Vet du dette om tannkremen din?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer