Dietter

Verdens enkleste slankekur?

Amerikanske forskere har kommet nærmere det mange av oss drømmer om: verdens enkleste slankekur – en vaksine.

Verdens enkleste slankekur?
Publisert
Sist oppdatert
Tenk deg at du kan spise som før, og likevel gå ned i vekt. Ganske forlokkende, og drømmen kan være nærmere enn du tror. Amerikanske forskere har jobbet med en overvektsvaksine lenge, og grundige forsøk på rotter har nå vist seg å være vellykkede. Rottene økte 20-30 prosent mindre i vekt enn ellers, selv om matmengden var normal.

Det er forskere ved Scripps Research Institute i California som denne uken rapporterte at de har klart å kontrollere det nyoppdagede hormonet ghrelin, som senker både energiforbruk og fettforbrenning i kroppen. Vaksinen får immunsystemet til å lage antistoffer som angriper ghrelinet.

- Vi har fått immunsystemet til å gjenkjenne et molekyl det vanligvis ikke ville gjenkjent, forklarer forskningsleder Kim D. Janda, som er kjemiprofessor ved Scripps.

Dietten rottene ble servert, var ikke spesielt fett- eller kaloririk, så om vaksinen vil hjelpe personer som helst lever på burgere og cola, kan man ikke være like sikker på.
Cytos, et sveitisk basert bioteknologifirma, tester for tiden ut en annen slankevaksine. Denne tar også sikte på å kontrolere ghrelin, ved å hindre at hormonet tas opp i hjernen.

 • Les mer om vaksinen her


 • (Kilde: healtcentral.com)

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer