Trening Etter Fødsel

Verdt å vite om klitoris

Disse ti faktaopplysningene er et minimum for både kvinner og menn.

VIKTIG KUNNSKAP FOR BÅDE KVINNER OG MENN: Cappelen Damms bestselgende sexhåndbok «Optimal Sex» ble anmeldt og kåret til favoritt blant ti populære håndbøker av Kk i sommer. Punktene under er hentet fra denne. Foto: All Over PressAll Over Press
VIKTIG KUNNSKAP FOR BÅDE KVINNER OG MENN: Cappelen Damms bestselgende sexhåndbok «Optimal Sex» ble anmeldt og kåret til favoritt blant ti populære håndbøker av Kk i sommer. Punktene under er hentet fra denne. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
De to sexrådgiverne Emma Taylor og Lorelei Sharkey, også kjent som Em & Lou, har kommet med en ny bok om kvinners ultimate lystknapp, nemlig klitoris.

Em & Lou står blant annet bak Cappelen Damms bestselgende sexhåndbok «Optimal Sex» som Kk anmeldte og kåret til favoritt blant ti populære håndbøker i sommer.

 • Forspillet hun vil ha
 • Nøkkelen til god munnsex
 • Veien til orgasme

 • 1. Ren nytelse

  Klitoris (av gresk «den lille bakken») er det eneste organet på menneskekroppen (både når vi snakker om manns – og kvinnekroppen) hvis eneste hensikt er å gi seksuell nytelse.

  2. Et helt nettverk

  Den er langt mer enn den lille tappen. I virkeligheten forgreiner klitoris seg gjennom kvinnens kjønnsorgan og blir av fagfolk derfor gjerne referert til som det klitorale nettverket.

  3. I en sprekk

  Den lille tuppen sitter i gropen eller rettere sagt sprekken nær de små kjønnsleppene (labia minora), over åpningen av urinrøreret (urethra) og skjeden (vagina).

  4. Kommer i ulike varianter

  Selv om alle kvinner har en klitoris er det ikke slik at alle ser like ut.
  Den synlige delen av klitoris varierer fra 5 mm til 2,5 cm på en voksen kvinne. Noen stikker så vidt frem, mens andre er mer synlige. Noen forsvinner inn i folden sin så snart de blir opphisset, andre spretter ut idet kvinnen blir opphisset.

  5. Kvinners «penishode»

  Klitoris tilsvarer glansen på penis, altså tuppen av svamplegemet, og er bygd opp av svampaktig vev som kan bli erigert ved seksuell opphisselse. Vevet blir da fylt opp med blod og svulmer opp, og klitoris og de små leppene blir dermed større og fastere.

  6. Flest nervetråder

  Klitorishetta eller klitorishodet har flere nerveender enn noen annen struktur på kroppen (igjen, både når vi snakker om manns – og kvinnekroppen). Man anslår at tallet er på mellom 6000 og 8000, fire ganger så mange som i hele penishodet til sammen.

  7. Helt orgasmisk

  De aller fleste kvinner trenger klitorisstimuli for å nå klimaks. Om lag 40 prosent av alle kvinner kan oppnå orgasme om klitoris blir stimulert i 1-10 minutter, og ved en varighet på 20 minutter vil ca. 90 prosent av alle kvinner ha oppnådd orgasme.

  8. Klitorisstillingen

  Den beste samleiestillingen for å stimulere klitoris er om hun sitter oppå ham og stillingen hvor hun sitter øverst

  9. Glidekrem er lurt

  De fleste klitoriser kan imidlertid «tåle» mer og likeledes mer variert stimuli dersom det benyttes glidemiddel når man holder på. Dersom kvinnen eller hennes partner bruker en vibrator for å stimulere klitoris er det helt nødvendig at man starter i det stille og øker forsiktig etter hvert dersom det skal føles godt.

  10. Fordobler seg

  Klitoris er dobbelt så stor som normalt når kvinnen nærmer seg orgasmen. Etter orgasmen bruker klitoris kun 15 sekunder på å gå tilbake til normal størrelse.

  Trenger du sextips? Les 50 veier til orgasme.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer