Kontakt

- Verre enn et offentlig toalett

Slik steriliserer du bakteriebomben.

BAKTERIEBOMBE: Helt ærlig? Hvor ofte har du rengjort mobiltelefonen din?
BAKTERIEBOMBE: Helt ærlig? Hvor ofte har du rengjort mobiltelefonen din? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mobiltelefoner er avskyelige! Kjempeekle, ifølge Computerworld-blogger Mike Elgan (ekstern lenke).Bare tenk over dette…Og mobiltelefonen er ikke den eneste helsefarlige tingen du bruker frivillig.

Full av baktierer

De samme hendene som du bruker til å håndhilse på fremmede folk, spyle ned toalettet og klappe nabohunden med - de er regelmessig i kontakt med mobiltelefonen din. Jo da, du kan vaske hendene dine – men hvor ofte har du vasket mobiltelefonen din? (Og dette er en gjenstand du frivillig dytter opp i ansiktet ditt flere ganger om dagen?)Hvilke hender er skitnest? Menns eller kvinners? Svaret vil overraske deg.I tillegg oppbevarer du mobiltelefonen din i gode, varme lommer på bukser og jakker - som gir bakteriene et miljø de virkelig kan trives og formere seg i.
 • Dette er helsefarlig
 • Sprer smitte på sjukehus

  En ny tyrkisk studie antyder dessuten at mobiltelefoner er potensielt livsfarlige smittespredere på sjukehus. Forskerne tok prøver av mobilene til 200 leger og sykepleiere. Resultatene viser at nesten alle, 95 prosent, var svertet med bakterier. Enkelte av telefonene var faktisk bærere av superbakteriene kalt MRSA, gule stafylokokker som har utviklet resistens mot alle penicilliner, som i verste fall kan være dødelige. I USA er MRSA den største årsaken til sjukehusinfeksjoner.

  Råd for ren mobil

  Det finnes nå et nytt produkt på markedet fra Pure Light (ekstern lenke), et selskap som lager steriliserende UV-staver. De har nå kommet med en stav spesialdesignet for å desinfisere mobiltelefoner. Ifølge Elgan er det også flere andre ting du kan gjøre for å holde mobilen din ren(ere).
 • Rengjør mobilen regelmessig ved å gni den inn med med alkoholbaserte, desinfiserende produkter.
 • Venn deg til å bruke et bluetooth-headset, og minimiser kontakten mellom mobilen og munn/hender.
 • I tillegg er det verdt å nevne håndvask. Vask for eksempel alltid hendene etter at du har vært på do (og dermed før du berører mobiltelefonen din).
 • Også et norsk produkt, BarrierTech TechnoWipes, kan holde mobilen fri for bakterier og virus. Våtserviettene er alkoholfrie og skal ha effekt i opptil 1 uke, ifølge produsenten. Kan brukes på teknologisk utstyr som mobiltelefon, datatastatur og lignende.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.