Holdning

Vesken din kan gjøre deg tjukk

Påvirker fettfordelingen ved å skape en ubalanse i skjelett og muskler.

PASS PÅ VEKTEN: En tung veske bidrar til at holdningen vår endres, og over tid vil en dårlig holdning bidra til ujevn fordeling av fett på kroppen. Foto: Thinkstock.com
PASS PÅ VEKTEN: En tung veske bidrar til at holdningen vår endres, og over tid vil en dårlig holdning bidra til ujevn fordeling av fett på kroppen. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er et velkjent begrep at kvinner ofte må lide for skjønnheten.

Likevel er det mange som ikke er klar over at flere av favorittrendene dine, faktisk kan være direkte helseskadelig.

For hva skjer når hold-in undertøyet ditt stopper opp blodsirkulasjonen, eller føttene dine til slutt blir deformert av de høye hælene?

Nei, det er ikke alltid like komfortabelt og være kvinne, og det viser seg at flere typiske kvinnelige vaner påvirker kroppen din mer enn du tror.

Faktisk mener enkelte leger at vesken din kan gjøre deg tykk, skriver Daily Mail (Ekstern lenke).

LES OGSÅ: - Ikke bruk samme sko to dager på rad

En tung veske bidrar til større fettansamling

Det er den kosmetiske kirurgen Michael Prager som hevder dette, etter at han stadig oppdaget at pasientene hans hadde mer fett på den ene siden av kroppen, enn på den andre.

- Det eneste disse kvinnene hadde til felles var deres enorme håndvesker, uttaler kirurgen til nettsiden.

Før Prager utfører en laserfjerning på klikikken, må han alltid ta mål av pasientene slik at han lettere kan se resultatene etter en behandling, og det er på den måten han oppdaget forskjellene på kvinnene.

LES OGSÅ: Vask huset oftere - hold gjernen frisk

Ta en opprydning i vesken din

Ivana Daniell, som er ekspert på holdning og positur, kan fortelle at Prager sine observasjoner ganske sikkert skyldes at posituren vår endres av å bære noe tungt, og over tid vil en dårlig holdning bidra til en ujevn fordeling av fett på kroppen.

- Kroppsholdningen vår påvirker hvor vi lagrer fett. Hvis du gjør øvelser på den ene siden - for eksempel ved å bære en tung veske - aktiverer du ikke bare mer muskler på den ene siden, men i tillegg påvirker det fettfordelingen ved å skape en ubalanse i skjelett og muskler, forteller hun.

For å unngå dette problemet anbefaler Daniell at du først og fremst tar en opprydning i vesken din, slik at den ikke blir så tung.

En tung veske påvirker også kroppsholdningen, og en god holdning gjør ofte at du ser slankere ut. I tillegg bør du bytte på hvilken side du bærer vesken, som også kan forebygge smerter i nakke, skuldre og rygg.

LES OGSÅ: Dette bør du gjøre én gang i timen

GÅ FOR DIAGONAL STROPP: Bruk en veske med stropper som krysser kroppen diagonalt, slik at du får balansert vekten du bærer. Foto: Tone Ruud Engen
GÅ FOR DIAGONAL STROPP: Bruk en veske med stropper som krysser kroppen diagonalt, slik at du får balansert vekten du bærer. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer

Den beste måten å bære vesken

Vår favorittverktøykasse veier i gjennomsnitt hele 3,2 kilo, og svært mange opplever regelmessig smerter som følge av denne. De vanligste smertene oppstår som oftest i skuldrene, nakken og armene.

Men som vi har skrevet om tidligere, finnes det flere grep du kan ta for å unngå det. Blant annet er det smart å velge en veske med brede stropper slik at du bedre fordeler belastningen.

- Vekten bør holdes så nær bekkenet som mulig, da det er her mesteparten av vekten og balansen vår er sentrert. Derfor vil en rumpetaske også være ideell, selv om det kanskje ikke er like trendy, forteller Ortoped Leon Creaney.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Et annet godt tips for å fordele vekten av vesken er å velge en med stropper som krysser diagonalt. Sørg også for at stroppene er korte slik at den holdes tett mot kroppen, og ikke beveger seg så mye.

LES OGSÅ: Dårlig ånde - disse kan ha skylda

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer