Reise

Vi blir blondere

... og det skyldes finanskrisen.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
De dårlige økonomiske tidene får oss ikke bare til å reise på norgesferie og gå bananas i vintagebutikker. Vi blir nemlig også blondere. Bokstavelig talt.

Øker det jobbsjansene?

Salget av produkter som lysner håret har økt med 67 prosent i forhold til samme tid i fjor, ifølge en britisk studie. Trenden ser ut til å fortsette, samt å være framtredende også i andre land. En australsk studie viser at kvinner lysner håret fordi de tror at det gjør dem mer attraktive på jobbmarkedet. Dermed vil blondt hår etter sigende gjøre det lettere å bli ansatt og å beholde jobben når de først har kommet seg innenfor.

Million dollar for noen hundrelapper

- Å bli blond er en sikker måte å føle seg som en million dollar på, selv når det er finanskrise, sier stylist Oscar Cullinan til News.com. De fleste av oss oppfatter lyse kvinner som mer sexy, utadvendte, sponatane og mer populære, viser studien.
 • Finanskrisa gjør deg mer jålete

  - Kan ikkje skjule dårlig hår

  - Mange kvinner kutter ned på shoppingen, manikyren og restaurantbesøkene. Men de vil aldri spare inn på å gå med ettervekst lenger enn nødvendig. Du kan ikke skjule dårlig hår, sier Oscar Cullinan. Han legger til at stadig flere kommer til frisørsalongen hans og ber om å bli blondere.

  Myten fortsetter

  Men hvorfor gjør vi det? De færreste tror at intelligens og hårfarge har en påviselig sammenheng. Men myten om den dumme blondinen lever likevel videre. Dette til tross for at sjefsblondiner som Mae West, Marilyn Monroe regnes som de største ikoniske eksempler på den dumme og deilige blondinen. Dette til tross for at Mae West var svært veltalende, og Marilyn Monroe skal ha hatt en IQ på 170.Kan det være fordi blondiner gjør menn dumme?

  Rike menn vil ha brunetter

  Men satser du på å komme deg ut av den økonomiske mørketida med millioner på kontoen og ny bil i garasjen ved å gifte deg til penger, bør du holde på brunfargen. Skal vi tro denne studien, foretrekker rike menn nemlig brunetter.

  Ny stil for lite penger

  Finanskrisen innvirker altså sterkt på motebildet. Det hotteste akkurat nå er nemlig å barbere bort eller bleke øyebrynene. Ifølge Daily Mail kan trenden ha en sammenheng med finanskrisn. Når samfunnsforholdene oppleves som vanskelige, fører dette ofte til en med edgy, outrert stil. Det skjedde for eksempel på 70-tallet, da punken kom ,med sine kjettinger og sikkerhetsnå-lpiercinger. Sarah Brown, skjønnhetsansvarlig i amerikanske Vogue mener at dette er en billig måte å fornye seg på: - Mange sier: Hvordan kan jeg få en forandring? Jeg har ikke mulighet til å kjøpe en ny veske hver tredje måned, men hvordan kan jeg føle meg frisk og stilmessig fornyet likevel?

  Hvor langt vil du gå?

  En annen undersøkelse, viser at kvinner heller bruker penger på skjønnhetsprodukter enn på mat, hvis de måtte velge. Er du blant dem som heller spiser havregrøt og bønner enn å ofre yndlingsmaskaraen? Her kan du lese hvordan du kan få maks skjønnhet for få kroner.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer