Jenny Skavlan

- Vi bommer litt på gaver i vår familie

Jenny Skavlan (28) innrømmer at ting ikke er helt på stell dagen før dagen.

<strong>JENNY SKAVLAN OM JULEN:</strong> - Det er ikke jul før far er stressa, bikkja stjeler julematen fra kjøkkenbenken og mor står i dusjen når gjestene kommer, sier Jenny Skavlan.

 Foto: Sara Johannessen
JENNY SKAVLAN OM JULEN: - Det er ikke jul før far er stressa, bikkja stjeler julematen fra kjøkkenbenken og mor står i dusjen når gjestene kommer, sier Jenny Skavlan. Foto: Sara Johannessen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er det ikke deilig å høre at andre kjenner litt på julestresset også?

I et større intervju i KK forteller Jenny Skavlan om hvordan julen feires hjemme hos henne og familien.

Og er du som oss, skal du ikke se bort ifra at du kanskje vil kjenne deg litt igjen.

LES OGSÅ: Spar penger på julegavene

Gavene fikses lille julaften

- Jeg er hun som løper rundt på Oslo City lille julaften og sjokkshopper alle julegavene. Bortsett fra når jeg pakker inn ting jeg har fått i diverse goodiebager, forteller Jenny og innrømmer at hun liker å være litt «juleunnasluntner».

- Jeg liker å være en av dem, sier Jenny, som minner om at alt som skjer i siste liten, også er forbundet med tradisjon. Hun omfavner selve julestresset.

– Jeg er glad i skavankene, jeg. Det er ikke jul før far er stressa, bikkja stjeler julematen fra kjøkkenbenken og mor står i dusjen når gjestene kommer, sier hun.

LES OGSÅ: Prøv Jennys jeanstriks

<strong>LIKER STRESSET:</strong> - Det er ikke jul før far er stressa, bikkja stjeler julematen fra kjøkkenbenken og mor står i dusjen når gjestene kommer, sier Jenny Skavlan. Foto: Sara Johannessen
LIKER STRESSET: - Det er ikke jul før far er stressa, bikkja stjeler julematen fra kjøkkenbenken og mor står i dusjen når gjestene kommer, sier Jenny Skavlan. Foto: Sara Johannessen Vis mer

Komprimert jul

Julen hjemme hos familien Skavlan er like intens i varighet som i hygge, skal vi tro Jenny. Julen hennes varer fra lille julaften til første juledag.

– Jeg har en komprimert, intensiv og veldig hyggelig høytid. Vi er mange, gjerne over 20 til bords, det er masse lys og bikkjer og gaver. De «schvære» måltidene, det er det beste med jula.

Gavene er sjelden en høydare, de har aldri vært så gode på sånt i Jennys familie.

– Vi har for mange ting, synes jeg. Ett år innførte vi en regel om ikke å gi bort nye ting, alt skulle være brukt. Jeg husker at jeg fikk noen veldig koselige, gamle kopper av bestemor. Men ellers har det alltid vært sånn at vi bommer litt på gaver i vår familie. Ønsket jeg meg lue, fikk jeg votter.

LES OGSÅ: Derfor vil ikke Tone glemme Aksel

Lager ny tradisjon

Men tradisjonene er fine de, for de er hennes! Og de siste årene har hun laget en ny også:

Lille julaften skåles jula inn med vennefest hjemme hos Jenny og ektemannen Thomas «Fingern» Gullestad.

– Gløgg og matchende julegensere! Så reiser jeg hjem til mor og far, jeg må liksom fortsatt våkne der julaften morgen til mors julestrømpe. Se på tegneserier og høre muttern og fattern stresse rundt, den energien mellom dem på julaften når all maten skal lages og tiden er knapp … Det er jul, altså.

Denne artikkelen er en del av en større reportasje som sto på trykk i KK 49/50.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer