Kaffe

Vi drikker fire kopper kaffe om dagen

Nordmenn ligger på verdenstoppen når det gjelder kaffedrikking.

DRIKKER MYE KAFFE: Det er ingen tvil om at nordmenn liker kaffekoppen sin, og hele 73 prosent foretrekker den svart.  Foto: Thinkstock.com
DRIKKER MYE KAFFE: Det er ingen tvil om at nordmenn liker kaffekoppen sin, og hele 73 prosent foretrekker den svart. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er mange forskjellige meninger om hvilken effekt kaffe har på kroppen din.

Enkelte mener at du ikke skal drikke for mye eller for sent - spesielt med tanke på søvn, mens andre studier viser at kaffe kan bidra til å forebygge depresjoner.

Men det kan bli for mye av det gode, og overskrider du den anbefalte mengden - som er 2- 4 kopper om dagen - kan du oppleve uheldige bivirkninger som halsbrann og dehydrering.

En ny undersøkelse utført av kaffemaskin-produsenten Tassimo, avslører at nordmenn ligger rett oppunder den anbefalte grensen med fire kopper kaffe om dagen.

LES OGSÅ: Dette er den perfekte mengden kaffe

Drikker fire kopper om dagen

Den nye undersøkelsen viser at Norge ligger på verdenstoppen når det gjelder kaffedrikking, med 2,8 millioner kaffedrikkere som i snitt drikker fire kopper om dagen.

Selv om mengden er rett oppunder den anbefalte mengden, har en tidligere studie utført av forskere ved University of South Florida vist at fem kopper om dagen kan forebygge Alzheimer.

Til tross for at melkebaserte kaffevarianter har blitt mer populært, foretrekker de fleste av respondentene den sorte varianten - faktisk 73 prosent.

Bare 12 prosent i undersøkelsen foretrekker cappuccino, kaffe latte og andre melkebaserte varianter, som kanskje kan skyldes at mange av dem inneholder store mengder kalorier.

LES OGSÅ: Drikk minst én kopp kaffe om dagen

Drikker helst sammen med et måltid

De fleste nordmenn nyter en kopp kaffe i forbindelse med et måltid.

Mange drikker en kopp sammen med frokosten for å våkne opp, på kafé eller restaurant, i kaffepausen på jobb eller etter middag for å kose seg.

Undersøkelsen avslører også litt om nordmenns datingvaner, ettersom bare 8 prosent drikker kaffe på date. De fleste drikker kaffe alene (75 prosent), med venner (70 prosent) eller med kollegaer (64 prosent).

LES OGSÅ: Drikk mer kaffe - lev lenger

Filterkaffe er det beste valget

I en tidligere artikkel på KK.no har vi skrevet om det danske Videnråd for Forebyggelse som ville gjennomføre en grundig analyse av forskjellige studier om kaffe, for å se om det lå noe i mange av mytene som har dukket opp.

Blant annet er det blitt hevdet at kaffe kan øke risikoen for hjertesykdom. Ifølge forskerne er det ingen sammenheng mellom inntak av filterkaffe og utviklingen av hjertesykdom eller forhøyet blodtrykk.

Det tyder derimot på at filterkaffe er forbundet med 10 prosents lavere sykdomsrisiko.

Men dette gjelder ikke for kokekaffe, espressokaffe og presskannekaffe. Enkelte undersøkelser viser at de øker LDL-kolesterolet, som igjen kan øke risikoen for hjertekarsykdommer.

Har du høyt kolesterol, bør du altså drikke filterkaffe.

LES OGSÅ: Drikk kaffe - prestér bedre på trening

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer