Helse & Livsstil

Vi drikker mer øl enn juice

Gjennomsnittsnordmannen drikker mer øl enn juice på en vanlig dag.

Vi drikker mer øl enn juice
Publisert
Sist oppdatert
Vi drikker 0,74 dl juice og 1,15 dl alkohol per dag, ifølge Sosial- og helsedirektoratet. Til tross for voldsom økning av sukkerfrie brusvarianter, er det fortsatt sukkerbrusen vi lesker oss mest med. I snitt drikker vi 2,1 dl brus tilsatt sukker hver dag, og 0,91 dl brus med søtstoffer.

Til sammen drikker vi like i underkant av 2 liter væske hver dag. Vi drikker relativt mye vann, som er den anbefalte tørstedrikken, men kaffe og melk/yoghurt er likevel de drikkevarene det går aller mest av.

 • Les listen over alt vi drikker hos Matportalen

 • - Vann er den beste tørstedrikk! Skal man likevel drikke brus, vil det for de fleste være gunstig å erstatte sukkerholdig drikke med brus eller annen søt drikke tilsatt søtstoffer for å redusere sukkerinntaket, sier avdelingsdirektør Arnhild Haga Rimestad i Sosial- og helsedirektoratet til Matportalen.

  KKs kostholdsekspert, Jeanette Roede, anbefaler også vann:

  - Vann kan jo gjøres mer spennende ved å putte oppi mynteblader, agurkskiver, appelsinskiver (putt mange oppi så det setter mye smak!), sitron eller lime-skiver og så videre, sier Jeanette.


  LES OGSÅ:
 • Tren på å drikke
 • Brus er flaut
 • Eksperten svarer: vann med smak

 • Vi drikker mer øl enn juice
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer