Jobb

Vi dusjer oss syke

Mer enn én gang om dagen er ikke bra.

Foto: 6PA/MAXPPP/colourbox.com
Foto: 6PA/MAXPPP/colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den daglige dusjen er en obligatorisk start på dagen for de fleste, og ikke sjelden tar vi en dusj når vi kommer hjem fra jobb også. Problemet er bare at all denne dusjingen, vannet og såpen, bryter ned hudens naturlige forsvar og kan forårsake infeksjoner, skriver Fri.dk.

 • Ikke gjør dette!

 • Unødvendig dusj

  Hver fjerde danske person (og vi nordmenn er neppe så mye bedre) dusjer nemlig flere enn syv ganger i uken, viser en undersøkelse som Sentio Research har foretatt for Nyhetsbyrået Newspaq.

  Overlege Leif Percival Andersen ved infeksjonshygienisk enhet på Rigshospitalet i København mener at dette er strengt unødvendig.

  - De færreste har behov for å dusje mer enn én gang om dagen, med mindre man har en jobb hvor man blir ekstremt møkkete, sier han til Newspaq.
 • Advarer mot dusjforheng

 • Kvisetrøbbel


  For mange turer i dusjen kan nemlig gjøre huden mer mottagelig for infeksjoner, for eksempel fra stafylokok-bakterien, som kan gi kviser og byller.

  - Det som skjer er at man avfetter huden. Vi trenger den fetthinnen som ligger naturlig utenpå huden, den beskytter mot bakterier. En infeksjon med for eksempel stafylokokker vil gjerne kreve behandling, og det kan man få dersom man dusjer for ofte, sier Leif Percival Andersen.
 • 1 minutt for helsa

 • Dusjer av forfengelighet

  Men vi har ikke alltid dusjet så mye som vi gjør i dag, ifølge etnolog og inspektør på Københavns Bymuseum Inger Wiene.

  - For femti år siden dusjet eller badet man en gang i uka, men i dag er det et så mye større fokus på hygiene og utseende. For eksempel vasker mange håret hver dag bare for at det skal se flott ut, sier hun.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer