Helse & Livsstil

Vi har kjendissex i søvne

Kanskje kommer George Clooney til deg når du sover.

Vi har kjendissex i søvne
Publisert
Sist oppdatert
Åtte prosent av drømmene våre handler om sex. Tallet er likt for både menn og kvinner, kommer det fram i en stor studie utført ved Universitetet i Montreal.Forskerne stusset over at tallet er så høyt for kvinner, for i en liknende undersøkelse gjort for 40 år siden oppgav damene å være langt på nær så sexfikserte i drømmeland som nå. Enten har det skjedd en endring i drømmemønsteret vårt, eller så er det blitt mer sosialt akseptert å innrømme at vi er opptatt av sex, også ubevisst.Hele 3500 drømmerapporter fra menn og kvinner ble analysert. Samleie inngår hyppigst i sexdrømmene våre. På en overraskende andreplass kom drømmer om seksuelle forslag, fulgt av kyssing, fantasier om sex og masturbasjon.Vi får orgasme i fire prosent av de sexy drømmene våre. Kvinner drømmer også gjerne om at de får orgasme. Menn gjør faktisk ikke det.Og hvem drømmer vi at vi har sex med? Kjendiser. Vi damer drømmer dobbelt så ofte at vi har sex med en kjent person, som vi drømmer at vi har sex med andre personer. Bare i 20 prosent av tilfellene handler det for kvinner om tidligere eller nåværende partnere. For menn er tallet enda lavere - 14 prosent. Menn drømmer ikke særlig mye om sex med kjendiser, de drømmer aller mest om at de har sex med flere personer samtidig. - Kjønnsforskjellene i drømmeland kan vise til at vi har ulike behov, erfaringer og holdninger til seksualitet i våken tilstand, sier leder av studien, Antonio Zadra, i en pressemelding.- Dette stemmer overens med hypotesen om at innholdet i drømmene våre reflekterer det vi er opptatt av og bekymrer oss for når vi er våkne.LES OGSÅ:
 • Hemmelige sexfantasier
 • Den store sexguiden
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer