Hudpleie

Vi har testet fuktighetsspray

Slik holder du deg fresh i sommervarmen.

EN FRISK SPRUT: Se KK.nos test av fuktighetssprayer i bildeserien under. Foto: Produsentene og Colourbox
EN FRISK SPRUT: Se KK.nos test av fuktighetssprayer i bildeserien under. Foto: Produsentene og Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se for deg følgende scenario: Du er på ferie i Spania og sitter i en buss uten air condition. Temperaturen vipper 40 varmegrader, sminken renner og du føler deg svett, klam og generelt lite delikat.

Hva er da bedre enn å ha en forfriskende fuktighetsspray lett tilgjengelig?

LES OGSÅ: Dette må du ha i ferieveska

Selvsagt trenger du ikke være i en overfyllt turistbuss. Kanskje sitter du i et tørt kontormiljø, og huden føles tørr og skriker etter fuktighet? Eller du har ligget en lang dag på stranden, og er både rød og flassete i fjeset?

En behagelig dusj med en god spray kan gi oss velbehaget tilbake, i alle fall for en stund.

Slik testet vi: Redaksjonsmedlemmene i KK.no har testet hver sine produkter over flere dager. Vi har sett på disse faktorene: duft, grad av friskhetsfølelse umiddelbart etter påføring, hvor lenge denne følelsen eventuelt varer, hvordan huden føles etterpå (for eksempel tørr, matt, klam, myk), om produktet inneholder alkohol, og hvordan sprayen virker på makeupen.

Se vår test av fuktighetssprayer her:


Se flere av KK.nos tester:
Stor test av sexleketøy
Vi tester rouge
Test av selvbruning
Test av kroppsskrubber

Sminketips i sommervarmen

Selv om de virker forfriskende, og i noen tilfeller også fikserende, er det ikke sikkert du synes det er nok å bruke fuktighetsspray for å få makeupen til å holde når kvikksølvet kryper skyhøyt.

Det kan også være en idé å endre sminkerutinene dine litt om sommeren, så du både er sikker på at makeupen holder så godt som mulig, og at den tåler sol og varme.

LES OGSÅ: Sminken som faktisk holder.

Her er noen forslag til hvordan du kan sminke deg i solsteken:

 • Unngå lipgloss.Ved bruk av gloss uten solfaktor kan den speilblanke overflaten forsterke UV-strålene. Fuktigheten bryter ned det beskyttende laget i huden, så ultrafiolett lys slipper lettere inn. Den skinnende effekten virker som et forstørrelsesglass for sollyset. Bruk heller en farget pomade med solfaktor.

 • Beskytt deg. Det finnes både concealere, pudder og ulike leppeprodukter med solfaktor. Sørg for at produktene du velger har minimum SPF 15.

 • Sommersminken du vil elske.

 • Unngå olje. Bruk produkter med lite eller ingen olje, fordi oljebasert makeup har en tendens til å bli varm og flytende.

 • Velg vannfast. Denne typen makeup holder mye bedre i sommervarmen enn annen sminke. Oppbevar gjerne makeupen kjølig om sommeren, for eksempel i kjøleskapet.
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer