Yoga

Vi har testet popyoga

Yoga etter Bruce Springsteen og Timbuktu? Ja, det funker!

Vi har testet popyoga
Publisert
Sist oppdatert
Du tenker kanskje at yoga etter popmusikk er som å banne i kirken? Yoga skal jo handle om meditasjon, indre ro og styrke – lyden av rennende vann og spirituelle rytmer av indisk karakter.

Birgitta Strobel er yogainstruktør og har drevet med yoga i forskjellige former i mange år. Og det er hun som er grunnlegger av Popyoga i Norge.

– Trenden kommer fra Los Angeles, og det finnes faktisk egne studioer og mange klasser der hvor musikken er mer «up tempo», sier hun. Timene kalles gjerne Yoga Hop eller Happy Yoga.

– Her er det pulsen som driver mer enn pusten. Det handler om at yoga skal være gøy, og du skal kose deg med musikken, sier Birgitta.

Etter å ha pendlet mellom Los Angeles og Oslo i 11 år, (og til og med hatt egne yogaklasser i Los Angeles) var det naturlig å videreføre noen av impulsene til Norge. I tillegg til popyoga er hun også grunnlegger av yogatimen Long’n Lean som går mer på stretching.

Birgitta har akkurat vært med på spennende prosjekter i Los Angeles.
Birgitta har akkurat vært med på spennende prosjekter i Los Angeles. Vis mer

Fordel med forkunnskaper


Du trenger ikke være dreven yogautøver for å bli med på en Popyogatime, men det er en stor fordel å ha vært på et par andre klassiske timer, eventuelt introduksjonstimer i forkant. Det er de vanlige sanas/posisjonene som går igjen – solhilsen, krigerne og så videre.

Birgitta stopper ikke opp for å forklare øvelsen, men veileder underveis. Rekkefølgen er heller ikke slavisk, men fokuset ligger i hva som er atomisk riktig.

Psst! Ikke vær redd for at du må bevege deg raskere selv om musikken er mer rocka! Faktisk kan du oppleve at noen av bevegelsene går saktere!

LES OGSÅ: Slik kommer du i toppform til sommeren

KK testet

Selv om det må være seks år siden undertegnede journalist gjorde yoga sist, og har heller aldri vært superdreven, klarte jeg å henge godt med.

Dette er timen for deg som synes at yoga går litt over hodet på deg, er kjedelig eller trenger litt avveksling fra din vante yoga.

Skikkelig slitsomt, litt utfordrende, men utrolig gøy! Så hvis du har anledning må du teste dette ut!

Foreløpig kan du gå på timer hos Elixia Rignes Park og Elixia Collosseum i Oslo.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer