Julekalender

Victoria (26) kjøper juekalendere til alle kjæledyrene sine

– Jeg har jo ikke unger, så dyrene blir barna mine. Jeg må jo skjemme bort noen!

KALENDER TIL DYRENE: Victoria har vokst opp med dyr. Hun er mamma til to hunder, og to kaniner. FOTO: Privat
KALENDER TIL DYRENE: Victoria har vokst opp med dyr. Hun er mamma til to hunder, og to kaniner. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Har du kjøpt julekalender til barn, kjæreste eller venner? Eller kanskje til bikkja eller katten? Det er ikke like vanlig at de firbeinte får julekalendere, men det er stadig flere som skjemmer bort sine pelskledde familiemedlemmer.

– Det er veldig mange som kjøper julekalendere til dyrene sine! De årene jeg ha jobbet i dyrebutikk har vi blitt helt utsolgt, spesielt for kalenderne til hund og katt. Det er superpopulært, sier Mari Galåen, som jobber i dyrebutikken Musti i Sandefjord.

Victoria Eigestad (26) er en av dem. Hun har vært hundemamma i åtte år, til toypuddelen Helene. De siste årene har familien blitt utvidet med dvergpuddelen Susanne, og kaninene Albert og Sofie.

– Vi er en veldig dyreglad familie, og mamma jobber som hundefrisør. Jeg har vokst opp med hund, katt, fugl og alt mulig. Jeg er veldig glad i å omgås dyr, det gir meg så mye, sier Victoria.

Kaninene til Victoria er omplassert; de hadde ikke hatt det bra i sitt tidigere hjem. Derfor er det veldig betydningsfullt å kunne gi dem en ny sjanse, ifølge Victoria.

– Jeg hadde nok ikke følt meg hel om jeg ikke hadde hatt dyr. Det hadde blitt ensomt. Jeg har aldri klart å reise fra dem engang, bortsett fra når jeg skal på jobb. Så det blir dårlig med ferie – jeg er jo nesten like avhengig av dem, som de er av meg, sier hun og ler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer