Julekalender

Victoria (26) kjøper juekalendere til alle kjæledyrene sine

– Jeg har jo ikke unger, så dyrene blir barna mine. Jeg må jo skjemme bort noen!

KALENDER TIL DYRENE: Victoria har vokst opp med dyr. Hun er mamma til to hunder, og to kaniner. FOTO: Privat
KALENDER TIL DYRENE: Victoria har vokst opp med dyr. Hun er mamma til to hunder, og to kaniner. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Har du kjøpt julekalender til barn, kjæreste eller venner? Eller kanskje til bikkja eller katten? Det er ikke like vanlig at de firbeinte får julekalendere, men det er stadig flere som skjemmer bort sine pelskledde familiemedlemmer.

– Det er veldig mange som kjøper julekalendere til dyrene sine! De årene jeg ha jobbet i dyrebutikk har vi blitt helt utsolgt, spesielt for kalenderne til hund og katt. Det er superpopulært, sier Mari Galåen, som jobber i dyrebutikken Musti i Sandefjord.

Victoria Eigestad (26) er en av dem. Hun har vært hundemamma i åtte år, til toypuddelen Helene. De siste årene har familien blitt utvidet med dvergpuddelen Susanne, og kaninene Albert og Sofie.

– Vi er en veldig dyreglad familie, og mamma jobber som hundefrisør. Jeg har vokst opp med hund, katt, fugl og alt mulig. Jeg er veldig glad i å omgås dyr, det gir meg så mye, sier Victoria.

GLEDELIG FØRJULSTID: Helene er en av kjæledyrene til Victoria, som stortrivs med å få en gave i pakkekalenderen hver dag før julaften. FOTO: Privat
GLEDELIG FØRJULSTID: Helene er en av kjæledyrene til Victoria, som stortrivs med å få en gave i pakkekalenderen hver dag før julaften. FOTO: Privat Vis mer

Kaninene til Victoria er omplassert; de hadde ikke hatt det bra i sitt tidigere hjem. Derfor er det veldig betydningsfullt å kunne gi dem en ny sjanse, ifølge Victoria.

– Jeg hadde nok ikke følt meg hel om jeg ikke hadde hatt dyr. Det hadde blitt ensomt. Jeg har aldri klart å reise fra dem engang, bortsett fra når jeg skal på jobb. Så det blir dårlig med ferie – jeg er jo nesten like avhengig av dem, som de er av meg, sier hun og ler.

LES OGSÅ: Visste du at et kjæledyr kan gjøre deg lykkeligere?

Har alltid gitt julekalendere til dyrene sine

– Når begynte du med julekalendere til dyrene dine?

– Det har de fått i alle år, så det er ikke noe nytt hjemme hos oss. Jeg har jo ikke unger, så dyrene blir barna mine. Jeg må jo skjemme bort noen, sier hun med et smil.

Hundene får tøykalendere med lommer som hun fyller med forskjellige ting hvert år. Kaninene får ferdigkalendere med ekstra snacks.

– Jeg kjøper kalendere til Albert og Sofie fra utlandet for at de skal få riktig type snacks. Det skal jo være sunt, og kaniner er litt sarte, så da må man ta hensyn til det.

– Hvor mye penger bruker du på julekalendere og gaver til dyrene?

– Det blir vel fort rundt 1500 kroner. Det kommer jo an på hva de angivelig ønsker seg – eller hva jeg ønsker at de skal ha, sier hun og ler.

LES OGSÅ: Mette og Stine ofrer alt for de hjemløse kattene

Blir litt flau over kjæresten

Victoria er klar over at hun kanskje er litt ekstrem, og kjæresten hennes ble litt flau da han så at hun hadde snakket om kalenderne i lokalavisen.

SYNES DET BLIR LITT MYE: Kjæresten til Victoria synes at hun er litt ekstrem, men han synes også at det er koselig med julekalender til dyrene. Victoria kan avsløre at også han får en pakkekalender i år. FOTO: Privat
SYNES DET BLIR LITT MYE: Kjæresten til Victoria synes at hun er litt ekstrem, men han synes også at det er koselig med julekalender til dyrene. Victoria kan avsløre at også han får en pakkekalender i år. FOTO: Privat Vis mer

– Han synes jo at det bare er koselig, men han vil nok helst at ikke alle skal vite det… mamma synes at jeg er helt gæren og «mobber» meg for det, men jeg vet jo hvor jeg har det fra, så jeg får skylde på henne, sier hun lurt, og legger til:

– Dyrene gir oss så mye, derfor er det viktig at de får litt ekstra omsorg og oppmerksomhet i julen.

LES OGSÅ: 22 adventskalendere til skjønnhetsentusiasten

Gøy å skjemme bort kjæledyrene

Det finnes forskjellige typer kalendere til kjæledyr som fås kjøpt i dyrebutikk. Alle inneholder forskjellig snacks, men noen er mer eksklusive enn andre, ifølge Galåen.

– Det finnes enkle kalendere med «hunde- og kattesjokolade», og andre som inneholder forskjellige typer tørket kjøtt, små bein og litt større godbiter. Det finnes også kalendere til gnagere; hovedsakelig kanin og marsvin. Disse inneholder tørkede godbiter laget på grønnsaker, frukt, høy og urter. Som gnagere ofte setter pris på.

LEVER DET GODE LIV: Kaninene til Victoria, Albert og Sofie, hadde en tøff start på livet. Nå skjemmes de bort med gaver hver dag frem til julaften. FOTO: Privat
LEVER DET GODE LIV: Kaninene til Victoria, Albert og Sofie, hadde en tøff start på livet. Nå skjemmes de bort med gaver hver dag frem til julaften. FOTO: Privat Vis mer

– Hvorfor kjøper vi egentlig kalendere til dyrene våre? Er det bare de av oss som er litt "ekstreme" som gjør det?

– Vi vil vel gjerne skjemme dem bort litt ekstra i julen, sånn som vi gjør med både barna våre og oss selv. Kjæledyrene er en del av familien i de aller fleste hjem i Norge, så når alle andre får kalendere, synes folk det er koselig å gi til dyrene også, sier Galåen, og utdyper:

– Det er definitivt ikke bare de mest ekstreme som kjøper julekalender til dyrene sine. Folk kommer i dyrebutikken for å kjøpe mat og andre "vanlige" varer, og snubler over kalenderne og synes det er en morsom og fin ting å gjøre for dyrene i adventstiden. Dette gjelder både eldre og yngre folk. Det er utrolig koselig å se at så mange også tenker på dyrene i denne travle førjulstiden, synes jeg!

LES OGSÅ: Silje-Therese pakker inn hele 144 kalendergaver (men totalprisen er langt lavere enn man skulle tro!)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer