Sove med tampong:

Viktig beskjed til deg som sover med tampong

Kan være lurt å revurdere det hvis du er en syvsover.

SOVE MED TAMPONG: Er det egentlig greit å sove med tampong? FOTO: NTB scanpix
SOVE MED TAMPONG: Er det egentlig greit å sove med tampong? FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å få mensen er for mange av oss like kjedelig hver gang. Noen av oss blir sure og grinete, noen blir fysen på sjokolade, og kanskje føler vi oss alle litt «ufreshe» i underetasjen – særlig når vi bruker bind.

De fleste av oss sverger derfor til tampongen under menstruasjonen, den gjør det i hvert fall mulig å glemme at man går rundt og blør. Men vet du egentlig hvor lenge du kan ha den i? Og kan du egentlig sove med den?

Ifølge Vivek Sethi, som er gynekolog og fødselslege, og jobber daglig med kvinnehelse gjennom sin spesialistpraksis i Lørenskog, er det ingen problem med å bruke tamponger regelmessig, men du bør forholde deg til den anbefalte tidsgrensen.

– Kvinner må ikke bruke en tampong i mer enn 8 timer om gangen før den skiftes ut. Dersom man ikke bytter på mer enn 12 timer så inviterer man til problemer, sier han.

LES OGSÅ: Hvis gutta hadde hatt mensen...

Bruk tampong hele tiden – men husk å bytte

I løpet av de første dagene av menstruasjonen vil nok mange av oss merke ganske raskt når tampongen bør byttes. Når du blør mye vil nemlig tampongen raskere bruke opp oppsugningsevnen sin, og bør dermed byttes hver tredje til hver sjette time.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer