Fast Food

Vil at fastfood-kjedene avslører kaloriinnholdet

Mener det kan bekjempe overvekt. Vil du egentlig vite det?

Hvis amerikanske myndigheter får det som de vil, kan amerikanske fast food-kunder telle kalorier på menyene.  Foto: Getty Images/iStockphoto
Hvis amerikanske myndigheter får det som de vil, kan amerikanske fast food-kunder telle kalorier på menyene. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nylig er det kommet et forslag fra amerikanske politikere om at alle fast food-restauranter med flere enn 20 lokaliteter, skal opplyse om kaloriinnholdet for hver enkelt pizzavariant.

Dette har fått rivaliserende pizzarestauranter til å kjempe sammen, mot det de mener er fordyrende for små bedrifter, og et forvirrende tillegg på menyene.

I USA er det nemlig ikke få varianter i omløp. Med én type ost eller fire? Innbakt? Ekstra saus eller dobbelt kjøtt?

LES OGSÅ: Ikke tell kaloriene

34 millioner varianter

– Vi har regnet ut at hos oss kan kunden bestille 34 millioner forskjellige varianter av pizzaer, sier en oppgitt Domino-representant til CNN.

Grunnen til myndighetenes ønske, er at 1/3 av alle kalorier inntatt i Amerika kommer fra restauranter og fast food-mat. Det er også en klar og tydelig link mellom overvekt og det å spise ute, ifølge CNNs kilder.

Spesielt med tanke på mangelen av sunne alternativer i den amerikanske fast food-industrien.

Som om ikke det var nok er Amerika ansvarlig for over en tredjedel av kroppsvekten fordelt på planeten, selv om de bare utgjør fem prosent av befolkningen.

Til tross ligger de bare på en tredje plass på listen over verdens feiteste nasjon.

LES OGSÅ: Styr unna fast food-sjappene

Velge selv

Dette prosjektet er allerede innført på enkelte andre kjeder i USA, som Starbucks og Dunkin' Donuts, men mange er fortsatt skeptiske.

De ønsker istedenfor at de kan ha en oversikt på nettsidene deres, slik at de unngår streve med å lage dyre veggmenyer som i utgangspunktet ikke tilfredstiller kravene for å telle kaloriene.

Nå gjenstår det å se om myndighetene klarer å holde igjen kamplystne Pizza Hut og Dominos, eller om det etter hvert vil bli et globalt krav å opplyse om kalorier.

LES OGSÅ: Dette er ingen slankemat

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer