Dating-nyhet i Norge

Vil bort fra swipingen

Men hva er det Facebook har å tilføre i jungelen av datingtjenester?

LYKKE PÅ NETT? Den nye tjenesten fra Facebook er enda en i skogen av nettdating-tjenester. FOTO: NTB
LYKKE PÅ NETT? Den nye tjenesten fra Facebook er enda en i skogen av nettdating-tjenester. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Trår du vannet på kjærestefronten, og har kjørt deg fast på Tinder, Sukker og andre datingapper? Nå får du en ny mulighet. 22. oktober lanserer Facebook tjenesten Facebook Dating.

Tjenesten har allerede vært i bruk i 20 land i et par år, deriblant i USA, Argentina og Thailand, og nå slippes den Europa og Norge.

– Vi ønsker å skape meningsfulle forhold, basert på det folk har til felles, sier Kate Orseth, product manager ved Facebook, på pressemøte på Zoom fra California.

Datingtjenesten er ikke en app, men kommer opp som en fane i den vanlige Facebook-appen. Man lager en egen dating-profil, med preferanser for hva man leter etter. Facebook foreslår så matcher basert på datingprofilen, og dine interesser.

– Frem til nå har vi registeret 1,5 milliarder matcher i 20 land, sier Orseth til KK.

Uten sveip

Nettgiganten opplyser at tjenesten er gratis, uten annonser. I motsetning til hos mange konkurrenter, sveiper du ikke om du finner noen du liker.

– Vi ønsker å innby til samtaler der folk skal bli kjent. Ikke at man skal swipe og sitte og vente på at noen skal like seg, sier Orseth.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.