Trening

Vil du bli en sprek mamma?

Treningsekspert Jill Jahrmann er aktuell med bok om gravidetrening.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
«Trening for kule mager» heter boka som nå er ute på Gyldendal forlag. At behovet for informasjon om trening og graviditet er stort hersker det liten tvil om. Veldig mange av spørsmålene Jill Jahrmann mottar fra kk.no sine lesere handler om nettopp dette.- Det finnes en masse myter om graviditet og trening. Jeg tror helsepersonell ofte er usikre på hva de skal svare på spørsmål om dette, og at de derfor legger seg på en nokså forsiktig linje med hensyn til hva de formidler til gravide, sier Jill.Hun tror mange kvinner opplever en slags helsemessig oppvåkning når de blir gravide.- Hjelp, jeg skal ha barn! tror jeg mange tenker. Når kroppen ikke lenger bare tilhører en selv, blir mange langt mer bevisste på hvordan de behandler den. De vil være så sunne som mulig for barnets skyld.
 • Sprek med stor mage
 • De to tingene kvinnene ifølge Jill oftest lurer på er; kan jeg fortsette å trene som før, og bør jeg begynne å trene når som jeg er gravid? - Og svaret er ja, i begge tilfeller. Er du vant til å trene kan du bare fortsette med det. Unngå bare de heftigste kondisjonsøktene og voldsom trening som for eksempel kampsport. Jeg hadde en kvinne som drev med kickboksing og som gjerne ville fortsette med det mens hun var gravid. Det måtte jeg selvfølgelig fraråde.
 • Øvelser med barn i magen
 • Forskjellen på trente og utrente gravide er stor, ifølge Jill. Under graviditet kan kjernetemperaturen bli høy når man trener. Trente kvinner svetter bedre enn utrente, og kvitter seg dermed lettere med varmen.Utrente gravide bør ta det rolig og lytte til kroppen.- Man får en langt bedre kroppsfølelse når man er gravid. Man kjenner hva som er bra og dårlig for en, mener Jill. - Trening hjelper mot mange typiske gravideplager; for eksempel forstoppelse, hevelser og søvnproblemer. Det eneste det ikke hjelper mot, er sure oppstøt, ler treningseksperten.Har man trent under svangerskapet finner man også langt fortere tilbake til sin opprinnelige figur etterpå.
 • Slik trener du deg opp etter fødselen
 • LES OGSÅ:
 • Trening etter keisersnitt
 • Trening med bekkenløsning
 • Slik får du et sunt svangerskap
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer