GLOSS FORSTØRRER: Men det er ikke det eneste trikset for å få fyldigere lepper.  Foto: All Over Press
GLOSS FORSTØRRER: Men det er ikke det eneste trikset for å få fyldigere lepper. Foto: All Over Press Vis mer

Sminke

Vil du ha fyldigere lepper?

Alt du trenger er de riktige sminkeproduktene og teknikkene. Lær hvordan her!

Mens noen har naturlig fyldige lepper, må andre jukse litt for å få den samme looken. Og det finnes en del man kan gjøre. Vi tok en prat med makeupartisten for å få noen tips og triks som virker.

Bruk en lipliner

Enten du har veldig små lepper, eller bare ønsker å gjøre dem litt fyldigere eller jevne dem ut, er liplineren din beste venn.

Og før du får altfor mange minner om 90-tallstrenden med en mørk lipliner på utsiden av leppekanten (tenk Pamela Anderson): Det er altså snakk om en farge som matcher leppene dine, kanskje et bitte lite hakk mørkere.

– Bruk gjerne en lipliner i samme farge som leppene dine. Tegn langs leppekonturen og en anelse utenfor. Det er viktig å ikke overdrive leppelinjen for mye, for da ser det fort unaturlig ut, sier Ingrid Presttun Eide, fagansvarlig makeupartist hos Makeup Mekka.

– Jobb også lineren inn på hele leppen slik at du ikke står igjen med en opptegnet kontur i
løpet av dagen.

En lipliner kan også brukes til å jevne ut leppene hvis de er litt ujevne. Dessuten gjør den at leppestiften sitter penere og lenger.

– Noen har også stor forskjell mellom over og underleppe. Da kan du legge en mellomtonet farge på underleppen om den er størst, og halv tone lysere farge på overleppen om den er minst. Det vil hjelpe til med å jevne ut forskjellen mellom leppene, råder makeupartisten.

Gloss forstørrer

Når liplineren er jobbet inn i hele leppen, kan du gå den aller enkleste veien og avslutte med en gloss, gjerne i en ganske lys, glansfull variant.

– Lyse farger og gloss gir en forstørrende effekt til leppene, forklarer Ingrid Presttun Eide.

Det er ikke uten grunn at artist Eva Weel Skram fra Eva and the Heartmakers ser på lipglossen som sitt hemmelige våpen.

Velg riktig farge

Selv om mørke leppefarger er supertrendy i høst, og kan brukes på mange måter, har disse fargene stikk motsatt effekt, og bør unngås hvis du ønsker å få leppene til å se større ut.

Er du mer glad i leppestift enn gloss, bør du altså velge en mellomtonet eller lys leppestift for å gi leppene et fyldigere preg.

Unngå likevel leppestifter som matcher huden din – da ser det bare ut som du har concealer på leppene. Gå heller for en farge som ligner og framhever leppefargen din hvis du vil ha en naturlig look.

Supertrikset

For deg som ønsker enda mer ut av leppene dine, har makeupartisten et supertriks hun gjerne forteller om – gradering av leppefarger.

– Legg først lipliner, så en mellomtone på hele leppen og til slutt en lysere farge på midtpartiet av leppen. Da jukser du deg optisk til mer volum. Legg gjerne gloss som siste finish, sier hun.

Juks som svir litt

Det finnes også lipplumpere på markedet som gir ekstra volum. Effekten varer i noen timer, og det kan svi eller prikke litt på leppene. Holder du ut dette, kan lipplumpere være et godt alternativ, for eksempel til en fest hvor du vil imponere litt ekstra.

– Plumperen øker blodsirkulasjonen til leppene slik at de sveller opp. Mange plumpere
inneholder også hyaluronsyre, som binder vannet i leppene for ekstra fylde, sier Ingrid Presttun Eide.

– Det kan være lurt å skrubbe leppene først for å fjerne død hud. Da får du maks ut av plumpingeffekten. Pass på at du ikke kommer utenfor lepperanden, for da kan du bli rød i huden.

Siste finish

Highlighting er et supert sminketriks som gjør deg enda vakrere. Legger du highlighteren riktig, gir den deg også fyldigere lepper.

– Som det lille ekstra, kan du legge lyst skimmer langs amorbuen (overleppen) slik at det ser ut som den har ekstra volum og en liten «strutteeffekt», forklarer makeupartisten.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: