ØNSKER MER SEX: Flere kvinner ønsker å ha oftere sex enn mannen gjør. Psykolog og samlivsekspert Frode Thuen gir sine råd i denne artikkelen. Foto: All Over Press
ØNSKER MER SEX: Flere kvinner ønsker å ha oftere sex enn mannen gjør. Psykolog og samlivsekspert Frode Thuen gir sine råd i denne artikkelen. Foto: All Over PressVis mer

Sex

Vil du ha mer sex enn ham?

Et tema mange par ikke klarer å snakke om.

Hva er egentlig normalt? At mannen har lyst på mer sex enn kvinnen? Og hvor ofte er det normalt å ha sex? Dette er spørsmål mange par lurer på.

Og hvilke faktorer i livet er det som gjør at sexlivet skranter?

Psykolog, forsker og forfatter Frode Thuen møter mange par, der kvinnen har lyst på mer sex enn mannen.

– Det motsatte er enda mer utbredt, men at hun vil ha mer sex enn ham er likevel svært vanlig, fastslår Thuen overfor KK.

LES OGSÅ: Slik snakker dere bedre sammen

Enklere for menn

Psykologen sier at det for mange oppleves som et stort problem når den ene har mer lyst på sex enn den andre.

– Spesielt vanskelig er det for kvinnen, dersom hun er den som har mest lyst. Hun vil ofte føle seg avvist, tenke at det er noe galt med henne – og lete etter en grunn til at han ikke tenner på henne, sier Thuen.

– Det er ofte enklere for menn. Det er liksom opplyst og vedtatt at han vil ha mer sex enn henne. Han snakker med kompisene - og så klager de litt over damene som ikke vil … Kvinner føler seg oftere alene med denne problemstillingen.

LES OGSÅ: Kan du beholde gløden i ekteskapet

To ganger i måneden er ikke lite

KK har snakket med Live (38). Hun og samboeren gjennom fem år har sex en eller to ganger i måneden, men hun skulle gjerne ønske at det var en til to ganger i uken.

– Selvfølelsen min er svekket. Jeg lurer jo på hvorfor han ikke har lyst på meg. Han svarer at: «Vi har jo sex …», men når jeg påpeker hvor lenge det er siden sist blir han stille, sier hun.

Psykolog Frode Thuen mener at en til to ganger i måneden ikke er lite.

– For de fleste par avtar hyppigheten for hvor ofte man elsker med årene. Dessuten går det opp og ned med sexlivet gjennom et langt forhold, avhengig av hva som skjer i livet og i parrelasjonen. Det å være synkrone er ikke så enkelt.

LES OGSÅ: Sexmytene du ikke skal tro på

Thuens beste samlivsråd:

– Er det noe i livet eller samlivet som kan endres for at det skal bli mer tid og rom for sex?

– Ta felles ansvar for situasjonen, understreker psykologen.

– Husk at bebreidelse virker mot sin hensikt – og kan føre til ytterligere polarisering.

– Er det sånn at den ene av partnerne har generelt mindre lyst enn den andre, er dette også noe man kan velge å erkjenne og lære seg å leve med, dersom det er mye annet i forholdet som fungerer godt, påpeker Frode Thuen.

Skrevet av: Kjersti Salvesen

LES OGSÅ: Slik vil gutta at det skal se ut «der nede»

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: