Vil Ikke Gi Oralsex

Vil han ikke gi oralsex?

Dette mener ekspetene det kan skyldes.

VIL IKKE GI ORALSEX: Mange vil ikke gi partneren sin oralsex fordi de synes det er litt ekkelt å skulle ha munnen sin "der nede".  Foto: mast3r - Fotolia
VIL IKKE GI ORALSEX: Mange vil ikke gi partneren sin oralsex fordi de synes det er litt ekkelt å skulle ha munnen sin "der nede". Foto: mast3r - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Gir du partneren din mer enn gjerne oralsex, men får ikke noe igjen for «arbeidet»?

Dessverre er vi forskjellige, og mens noen elsker oralsex og er generøse givere, er det andre som synes dette er ubehagelig og på kanten til ekkelt.

Ønsker du at han skal «gå ned på deg»? Da må du først finne ut hvorfor han ikke har lyst til dette, sier ekspertene.

LES OGSÅ: Flere gutter ønsker dette i senga

Usikker på hvordan han skal gjøre det 

EKSPERTEN: Maria K. Ebbestad. Foto: Privat
EKSPERTEN: Maria K. Ebbestad. Foto: Privat Vis mer

Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig hos Kondomeriet, forteller til KK.no at det kan være han ikke vil gi deg oralsex fordi han usikker på hvordan han skal gå frem.

- Når det kommer til oralsex er kommunikasjon veldig viktig begge veier, og årsaken til at noen menn ikke liker å gi oralsex kan være nettopp dette - mangel på kommunikasjon.

- Det kan være at han ikke er helt sikker på hva du liker, og er redd for å gjøre det «feil» eller at du ikke skal komme.

Videre forteller hun at det er viktig at ikke du forventer at han skal vite hva du liker.

- Menn kan ofte føle et press om at det er hans ansvar at du skal oppnå orgasme. For at han skal klare dette må du veilede ham og fortelle hva som er godt og ikke. Veiled han med å si «mer av det» i stede for å si «ikke gjør sånn»

- Husk at alle kvinner er forskjellig og at selv om han har gjort dette tidligere er det ikke sikkert det samme fungerer nå. Det er derfor viktig å snakke om hvorfor han ikke ønsker å gi oralsex slik at man kan kartlegge problemet. Oftest så kan det løses med kommunikasjon og litt veiledning, sier hun.

KOMMUNIKASJON ER VIKTIG: En av årsakene til at han ikke vil gi oralsex kan være at han ikke vet hva du liker, og er redd for at du ikke skal oppnå orgasme.  Foto: Sandor Kacso - Fotolia
KOMMUNIKASJON ER VIKTIG: En av årsakene til at han ikke vil gi oralsex kan være at han ikke vet hva du liker, og er redd for at du ikke skal oppnå orgasme. Foto: Sandor Kacso - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Slik får du ham til å åpne seg

Mange synes oralsex kan være litt ekkelt

Ifølge Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, kan det også være at han ikke vil gi deg oralsex fordi han rett og slett synes det er litt ekkelt.

- Akkurat som kvinner er det også en del menn som synes det er ekkelt å skulle gi oralsex. For noen blir det også litt for nærliggende å tenke på urin, sier han.

Dette er Ebbestad enig i, og forteller at god hygiene nedentil er en svært viktig faktor dersom du ønsker å få mer oralsex.

- Pass på at du er nydusjet og ren nedentil slik at du er innbydende og unngå vond lukt og smak i underlivet. Er du fremdeles usikker på om du lukter og smaker godt fra underlivet, kan du smake på deg selv. Før en finger inn i vagina, beveg den rundt og hold fingeren opp til nesen. Smak deretter på deg selv.

Dersom systemet ditt er i overkant syrlig eller ute av balanse, kan det være utfordrende å være der nede med munnen.

- Hvis man reagerer med litt avsky i forhold til å bli bedt om å lukte og smake på seg selv, så tenker jeg at det er rart at man skal kunne kreve at noen andre skal gjøre det på en, sier hun.

INTIMMASSASJE: Hvis han ikke er komfortabel med å gi oralsex kan dere ifølge eksperten heller prøve å gi hverandre en intimmassasje med glidemiddel.  Foto: Wisky - Fotolia
INTIMMASSASJE: Hvis han ikke er komfortabel med å gi oralsex kan dere ifølge eksperten heller prøve å gi hverandre en intimmassasje med glidemiddel. Foto: Wisky - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Har du blitt vibrator-avhengig?

Ikke press han til å gjøre noe han ikke vil

Dersom partneren din ikke har lyst til å gi deg oralsex, mener begge ekspertene det er viktig at du respekterer dette og ikke tvinger han til å gjøre noe han er ukomfortabel med.

- Hvis han ikke vil, må man respektere det. Jeg gir det samme rådet til kvinner og menn her - ikke la deg presse til noe du ikke vil, og ikke press partneren din, sier Kjøs.

Ebbestad forteller at dere trenger ikke ty til oralsex for å gi hverandre nytelse.

- Istedet for oralsex kan intimmassasje med glidemiddel være et godt alternativ. Det gir den samme glatte følelsen og dette kan gjøres begge veier.

- Det finnes også leketøy som gir samme opplevelse som oralsex. Slikkemaskinen har blitt en favoritt blant våre kunder og kommer i vanlig størrelse og reisestørrelse, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer