Massasje

Ville du latt deg massere «der nede»?

Ville du latt en fremmed gi deg en vaginal massasje? Det gjorde KK`s journalist!

INTETANENDE: KK`s egen journalist Gry Thune var fullstending intetanende om den smerte og beven som ventet henne da hun skulle teste tantramassasje. Foto: Charlotte Wiig/All Over Press Norway
INTETANENDE: KK`s egen journalist Gry Thune var fullstending intetanende om den smerte og beven som ventet henne da hun skulle teste tantramassasje. Foto: Charlotte Wiig/All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hadde jeg visst at jeg skulle komme til å gråte som et barn, raute som ei ku og sitte igjen med en litt forvirret følelse av å ha født meg selv på ny – ja da tror jeg sannelig jeg hadde takket nei til å skrive en sak om tantrisk massasje.

Men så framsynt, nei det var jeg ikke, gitt. 

Responsen uteble ikke fra mine kjære kollegaer da jeg redegjorde for hva jeg skulle bedrive arbeidstiden med de neste dagene. Det var i hovedsak vantro og fnising, for vi hadde alle våre oppfatninger om hva jeg hadde i vente.

Men nøyaktig hva, var det ingen av oss som visste.

Googler du «tantrisk massasje», vil du raskt komme over nettsteder som levner liten tvil om at hu hei, som tantra setter fart på sexlivet.

Personlig kjente jeg bekymringene stige.

SKREKKBLANDET FRYD: Ifølge Gry var hun en smule skeptisk da hun møtte opp til sin lille massasjesesjon.  Foto: Charlotte Wiig/All Over Press Norway
SKREKKBLANDET FRYD: Ifølge Gry var hun en smule skeptisk da hun møtte opp til sin lille massasjesesjon. Foto: Charlotte Wiig/All Over Press Norway Vis mer

Skal et halvnakent menneske baske over meg med teatralske, liksom-sensuelle bevegelser? Vil massasjen plutselig skli over i en invitasjon til SEXORGIE? For enkelte: Et drømmescenario. For en odelsjente fra Hallingdal, jordet i slåttonn, i hesjestaur og med gudfryktige besteforeldre i nabohuset: Et skrekkabinett.

LES OGSÅ: Sexmytene du ikke skal tro på

«Tilbyr du sex?»

Men altså: Hva ER egentlig tantramassasje? Etter en liten utsilingsprosess av hjemmesider som gir bordellassosiasjoner, ringer jeg Ingunn Tennbakk, som har hjemmesiden conscioussexuality.no.

Tantramassasjen hun tilbyr, beskrives der som en dyptgående sensuell massasje som vil få deg til å føle deg avslappet, sexy og i kontakt med dine feminine sider. Og energien vil flyte friere.

Kroppen har som kjent sine smertereflekser. Mindre kjent er det at kroppen også har nytelsesreflekser. Behandlingen er laget for å vekke disse refleksene og trene kroppen på å kunne kjenne den dypere seksuelle energien, som er livsenergi og kreativ kraft.

Jeg vet fortsatt ikke helt hva jeg skal tro. Men Ingunn høres tillitvekkende ut når jeg ringer. Praten blir raskt personlig. For jeg er jo nødt til å ha spørre henne. «Hvor langt går du? Tilbyr du sex? «Nei, det gjør æ ikkje», svarer Ingunn kontant.

Og så demrer det for meg at jeg også må legge mine kort på bordet, hvor i livet er jeg? Hva ønsker jeg å få ut av massasjen? «Eh … man kunne jo alltids ha vært et par hakk friere i senga?», sier jeg litt prøvende, mens jeg hører mitt indre klamhetsbarometer sprenges.

Men Ingunn lytter. Og svaret er befriende:

– Det er den biten alle kommer for. Med en lengsel etter noe mer.

LES OGSÅ: Hvor god er du i senga?

Tantramassasje skal gi bedre sex-liv

Det er med en viss spenning vi svinger oss opp ei trapp og inn ei dør rett ved T-banestasjonen på Majorstua. Ingunn hilser blidt og leder oss inn i et godt og varmt rom, med tente lys og en delikat madrass på gulvet.

Med fare for å framstå som tungnem. Kan du nå forklare meg hva jeg har i vente?

– Det finnes ulike retninger innen tantrisk massasje. Målet er at de som kommer til meg, skal få et bedre sexliv. Jeg bruker blant annet trykkpunktsmassasje for å løse opp blokkeringer og spenninger i kroppen. Ved å trykke på punkt i magen hvor følelsene ligger lagret, slipper spenningene, forteller Ingunn.

Og fortsetter – for hold dere fast, Ingunn utfører ikke bare tantrisk massasje, men asvlutter også med vaginal massasje:

– I vagina sitter det mye spenninger og traumer knyttet til tidligere seksuelle opplevelser, familie og kjærlighetsforhold. Mange kvinner opplever å ikke kjenne så mye eller ha smerter under sex.

- Vaginal massasje kan hjelpe kvinner til å bli kvitt krampetilstander, smerter og nummenhet – og ikke minst til å føle mye mer nytelse og energi i hverdagen, sier Ingunn.

– Alt dette sitter som spenninger i veggene i vagina og i livmorhalsen. Frigjøres disse spenningene vil man få en mye dypere nytelse igjennom seksualiteten, i tillegg til mer energi i hverdagen. Du kan også oppnå dypere orgasmer. Tantriske orgasmer kan vare i flere minutter og åpner kroppen, i motsetning til klitorisorgasme som varer i 5–10 sekunder. For den som vil, kan tantramassasjen avsluttes med en vaginalmassasje, forteller Ingunn.

MASSØREN: Terapeut Ingunn på MAKIA på Majorstua, Oslo utførte behandlingen på Gry.  Foto: Charlotte Wiig
MASSØREN: Terapeut Ingunn på MAKIA på Majorstua, Oslo utførte behandlingen på Gry. Foto: Charlotte Wiig Vis mer

Yeah right. Ha et fremmed kvinnemenneske til å romstere i min rosenknopp? Tror ikke det, gitt. Jeg takker høflig nei.

LES OGSÅ: Derfor bør du få en orgasme i dag

Helt naturlig å ule

Men så er vi altså i gang med den tantriske massasjen. Du kan velge om du vil beholde trusa på, hvilket jeg selvsagt valgte. Ingunn starter pent med skuldermassasje. Gjennom de to neste timene skal jeg holde fokus på pusten, instruerer Ingunn.

So far so good. Inntil trykkpunktsmassasjen går i gang. I noen av punktene på ryggen gjør det ordentlig vondt når hun trykker, og plutselig kommer tårene.

– Emosjonelle spenninger lagres i kroppen, og når disse frigjøres, kommer også reaksjonen. Undertrykket sorg, sinne eller glede frigjøres. Alt er helt naturlig og velkommen i mine behandlinger, skal Ingunn siden forklare.

Det skal gå fra vondt til verre når hun begynner å trykke på triggerpunktene i magen. Ikke minst sprenges klamhetsbarometeret enda en gang idet Ingunn oppfordrer meg til å lage lyder sammen med henne.

Det rare er at det samtidig kjennes riktig, og etter hvert som Ingunn presser og smerten stiger, faller det å slippe ut et slags langsomt ul helt naturlig. Og så kommer gråten igjen.

– Bare gi slipp, beroliger Ingunn.

– Vi er så mange som vil klare så mye, som skal være så flinke og som bærer på så mye. Du trenger ikke å bære på alt dette, sier Ingunn.

SMERTEFULLT: Ifølge Gry utløste tantramassasjen mye føleser, og ja, det var rett og slett ganske vondt! Foto: Charlotte Wiig
SMERTEFULLT: Ifølge Gry utløste tantramassasjen mye føleser, og ja, det var rett og slett ganske vondt! Foto: Charlotte Wiig Vis mer

LES OGSÅ: Hjelper deg å gi slipp på alle spenninger

Latekshansker og økologisk kokosolje

Vel, mine damer og herrer. Når man først har blottlagt seg på den måten det er å gråte sine livssmerter ut – ja hva gjør det vel da at trusa ryker?

For nå skjer altså det jeg aldri trodde skulle skje: Etter litt konferering med Ingunn, for man ER jo nysgjerrig, lar jeg henne utføre en vaginalmassasje.

Ja, dere leste riktig. Jeg lar henne retten og sletten ta på seg latekshansker, smøre dem med økologisk kokosolje og finne fram til de triggerpunktene som måtte finnes der forneden.

Og for dem som nå venter på at KKs utsendte endelig skal nå sitt nirvana og få en vaginalorgasme det skal komme til å gå gjetord om – det skjedde altså ikke.

Tvert imot.

Var smertene sterke da magen fikk gjennomgå, var dette som fødselssmerter. Igjen var det bare å la det stå til, «pust, press smertene ut, bare gi slipp» guidet Ingunn beroligende. Til å begynne med: KLAMT. Etter hvert: Helt naturlig, for så vondt gjorde det.

Så Ingunn trykket og jeg halvveis skrek, halvveis rautet, og da det endelig slapp, føltes det som å ha født seg selv på ny. Og så gjorde Ingunn det hun ofte gjør etter en vaginalmassasje, hun dro meg opp inntil seg så jeg kunne ligge i hennes favn og gråte som et barn.

LES OGSÅ: Derfor gråter du

En ørliten stigning i sevja

Slik skulle jeg ikke lenge etterpå oppsummere for mine vantro kolleger: Det er den mest speisa opplevelsen jeg har hatt siden jeg fødte sønnen min for tre år siden. I dagene etterpå skal man kunne forvente en økt energi, en økt kåthet.

Den mest dominerende følelsen hos meg rett etter, var først og fremst utmattelse. Men mens jeg sitter her og skriver dette, dagen derpå, skal jeg innrømme at jeg har kjent på en ørliten stigning i sevja.

Jeg er ennå øm i solar plexus og i livmorhalsen. Dessuten er jeg hes etter all den heftige bruken av utestemmen.

For min del har den mentale biten vært den mest spennende. Å kjenne all den smerten som sitter i kroppen, er svært bevisstgjørende. «Skal jeg virkelig bære dette?» er nå et spørsmål jeg prøver å stille meg selv når vanskelige følelser melder seg.

Og så tror jeg at jeg klarte å gi slipp på noe jeg lenge har prøvd å gi slipp på. Men mest av alt er jeg fortsatt lettere fortumlet over de sterke reaksjonene jeg fikk, det dramaet jeg plutselig hadde hovedrollen i.

LES OGSÅ: Ville du blitt med på en fremmeds fødsel?

KK 37: Er i salg fredag 12. september.
KK 37: Er i salg fredag 12. september. Vis mer

En oppsummering

Vil jeg så anbefale dette? Det er en velkjent sammenheng mellom muskulære spenninger og følelser. Det er velkjent at kvinner har spenninger i underlivet. Og for dere som trenger dokumentert effekt av at trykkpunktmassasje i underlivet kan hjelpe til med å forløse følelser som har satt seg muskulært – den dokumentasjonen finnes foreløpig ikke.

Har du vært utsatt for seksuelle overgrep, er den vaginale massasjen selvsagt en behandling som må vurderes ekstra nøye om hvorvidt er riktig behandling for deg.

– Jeg anbefaler alltid at de som har vært utsatt for seksuelle overgrep først går til terapi før de mottar en fysisk behandling, sier Ingunn.

For dere som nå er skuffet over manglende oppspilthet og etter mine beretninger kun assosierer tantramassasje med smerte, fortvil ei. Hadde jeg vært i en litt annen livsfase enn det jeg er, en drenert småbarnsmamma i samlivsklemma, hadde jeg nok temmelig sikkert hatt en større erotisk opplevelse enn hva tilfellet var.

La meg oppsummere det hele slik: Hvis jeg noensinne kommer til å oppleve å se livet passere i revy – ja da er jeg temmelig sikker på at scenarioet der jeg skrek på en madrass så det ristet i t-baneskinnene på Majorstua, og fikk gråte som et barn i favnen til et fremmed menneske, vil dukke opp.

Takk Ingunn, for at du gjorde meg så vondt – jeg tror det har gjort meg godt.

Dette er tantrisk massaje:

  • Tantramassasje-terapeuter kan tilby tantramassasje, vaginalmassasje og orgasmekurs.
  • Tantra oppsto i Nord-India for 5000 år siden, og var først og fremst en spirituell livsfilosofi for harmonisering av kropp ogsjel. Se tantra-temple.dk, newtantra.com.
     

Hele denne elleville seilasen står også å lese om i KK37, som er i salg fra fredag 12. september!


Redaksjonen anmerker:
I Danmark er denne behandlingsformen utbredt. Vi ønsket derfor å se nærmere på den i Norge. Dette dreier seg om en alternativ behandlingsform, ikke noe annet.

 

 

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer