Plastisk Kirurgi

Ville du operert deg «der nede»?

Stadig flere norske kvinner får kjønnsleppene redusert.

MINDRE KJØNNSLEPPER: Variasjonene er store og det aller, aller meste er normalt. Men, hos enkelte kan de være så store at det skaper fysiske og psykiske plager. Foto: All Over Press
MINDRE KJØNNSLEPPER: Variasjonene er store og det aller, aller meste er normalt. Men, hos enkelte kan de være så store at det skaper fysiske og psykiske plager. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Føler du at du ser annerledes ut der nede? Henger de indre kjønnsleppene litt nedenfor de ytre, eller føler du at de ytre kjønnsleppene dine er veldig store?

Bare så du er klar over det, så er det faktisk svært få ting som regnes som unormalt når det gjelder dette med utseendet på underlivet og kjønnsorganet ditt. 

Likevel blir det stadig vanligere at norske kvinner legger seg under kniven og endrer på nettopp dette, og det er særlig de indre kjønnsleppene som ofte reduseres. 

Noen kaller det pornotiss, andre Hollywoodvagina.

Men er det kun for å bli mer sexy nedentil, eller er det for å få slutt på fysiske plager og store komplekser at vi gjør disse inngrepene?

LES OGSÅ: Strammer opp vagina etter fødsel

Eksplosiv økning

- Vi gjør definitivt flere operasjoner nå enn før, og det øker stadig, forteller spesialist i plastisk kirurgi, Lars Haukeland ved Fornebuklinikken til KK.no.

Det samme forteller overlege og klinikksjef Amin Kalaaji ved Oslo Plastikkirurgi.

- Tidligere utførte vi cirka én operasjon i måneden, men siden 2011 har det vært en eksplosjon av etterspørsler. Nå utfører vi denne typen operasjoner ukentlig, forteller han til KK.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer