Tatovering

Ville du tatovert deg på underleppa?

– Det er en kul greie jeg hadde lyst til å prøve ut, sier toppbloggeren Sophie Elise.

TATOVERING: Den nyeste trenden innen tatoveringer er å tatovere seg på innsiden av leppa hvor ingen kan se det.  Foto: Sophie Elise Isachen privat
TATOVERING: Den nyeste trenden innen tatoveringer er å tatovere seg på innsiden av leppa hvor ingen kan se det. Foto: Sophie Elise Isachen privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dersom du er en av dem som kvier seg over bedøvelsessprøyta tannlegen setter i munnen, vil du neppe kaste deg på den nyeste tatoveringstrenden.

Kroppskunsten skal nemlig ikke vises til all offentlighet lenger, men gjemmes bort på innsiden av underleppa hvor den kun skal se dagslys når eieren selv vil.

Det er kanskje kult, men er det trygt? Eksperten har gitt oss svaret.

LES OGSÅ: Derfor kaster stjernene klærne

HELLO KITTY: Toppbloggeren Sophie Elise tatoverte seg nylig på innsiden av leppa. Motivet lå det ikke noen spesiell tanke bak.
HELLO KITTY: Toppbloggeren Sophie Elise tatoverte seg nylig på innsiden av leppa. Motivet lå det ikke noen spesiell tanke bak. Vis mer

Hello Kitty på innsiden av leppa

En som har kastet seg på trenden er toppbloggeren, Sophie Elise Isachsen (19), som for tiden er aktuell i dokusåpen «Bloggerne» på TV 2 Bliss.

Hun sjokkert leserne sine da hun for litt over en uke siden viste frem sin nyeste tatovering.

«Jeg er gal. I dag tok jeg en tatovering på innsiden av leppen, en Hello Kitty med X istedenfor øyne. Altså, ikke en edru Hello Kitty med andre ord.», skriver hun på bloggen sin.

Isachsen forteller til KK.no at det ikke ligger noen dypere mening bak tatoveringen.

– Jeg valgte å tatovere meg på innsiden av leppa fordi jeg rett og slett syntes det var en kul greie som jeg hadde lyst til å prøve ut.

– Det ligger ikke noe særlig tanke bak motivet, jeg er nemlig ikke av den oppfatning at en tatovering nødvendigvis må bety så utrolig mye, forteller hun.

LES OGSÅ: Sjekk ut vårens hotteste trender

Ikke spesielt vondt

Man skulle kanskje tro at det gjør skikkelig vondt å tatovere seg på innsiden av leppa hvor vi har såpass tynn hud, men ifølge Isachsen var det ikke en smertefull prosess.

– Det var ikke akkurat behagelig, men sammenlignet med de andre tatoveringene jeg har tatt, var det denne det gjorde minst vondt å ta.

Med en av landets mest leste blogger har selvfølgelig 19-åringen fått en hel del respons på tatoveringen fra leserne sine.

– Responsen fra leserne mine har både positiv og negativ. Noen synes det er gøy og spennende at jeg tør å gjøre noe annerledes, mens andre har såklart vært litt mer kritiske.

– Uansett så forsvinner jo tatoveringen etter hvert som årene går, og det er jo sikkert derfor det å tatovere seg på innsiden av leppa har blitt såpass populært
, forteller hun.

Se flere bilder av trenden her:


TRENDY "INK": Tatoveringer har blusset veldig opp igjen i popularitet de siste årene. Angelina Jolie er blant superstjernene som har en stor forkjærlighet for kroppskunsten. Men foreløpig har hun ikke kastet seg ut på den nye leppe-trenden... Foto: All Over Press
TRENDY "INK": Tatoveringer har blusset veldig opp igjen i popularitet de siste årene. Angelina Jolie er blant superstjernene som har en stor forkjærlighet for kroppskunsten. Men foreløpig har hun ikke kastet seg ut på den nye leppe-trenden... Foto: All Over Press Vis mer

Ifølge Jørgen Vedelskov Serup, som er overlege og professor ved Bispebjerg Hospital sin spesialklinikk for tatoveringer i Danmark, stemmer det at tatoveringer på innsiden av leppa kan forsvinne av seg selv.

– Det er svært sannsynlig at en tatovering på innsiden av leppen vil forsvinne eller falme med årene. Dette skyldes at vi har stor blodforsyning i leppa, noe som gjør at blekket «vaskes» av slimhinnen. Det er med andre ord kun små fargemengder som faktisk setter seg på innsiden av slimhinnen og forblir, forklarer han.

LES OGSÅ: Cirka en av fire 30-åringer har herpes

Herpesinfeksjon

Det å tatovere seg på innsiden av leppen skal ifølge Serup ikke være farlig, men det kan utgjøre en risiko for herpesinfeksjon i munnen.

– Dersom du tatoverer deg i munnen kan du være spesielt utsatt for en virusinfeksjon, da vi har herpes både i og rundt munnen.

– Tatovering av leppene kan gi store herpesinfeksjoner, og derfor anbefaler noen tatovører kundene sine å bruke Acyklovir, som er et legemiddel som forebygger herpesinfeksjoner, før de tatoverer leppene, forklarer han.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer