KNEKKER LETTERE: Ifølge KKs skjønnhetsekspert gir vippetangen vippene dine en unaturlig bøy, og hvis du bruker den hver dag, så knekker vippene lettere. Foto: Getty Images
KNEKKER LETTERE: Ifølge KKs skjønnhetsekspert gir vippetangen vippene dine en unaturlig bøy, og hvis du bruker den hver dag, så knekker vippene lettere. Foto: Getty Images Vis mer

øyevipper

Vippetangen kan ødelegge øyevippene dine

Og du bør hvertfall ikke bruke den hver dag, råder KKs skjønnhetsekspert.

Lange, buede øyevipper er noe de fleste kvinner drømmer om, og for en rekke av oss er vippetangen løsningen på dette.

Buede vipper har nemlig den effekten av de åpner blikket, og gir inntrykk av at øynene dine er større. Men for de av oss som ikke er født med slike vipper fra naturens side, er tangen et genialt verktøy.

LES OGSÅ: Slik får du lengre øyevipper

EKSPERTEN: Tone Vid Skipá er skjønnhetsjournalist og makeup-artist i KK. Hun fraråder bruk av vippetang hver dag.  Foto: Astrid Waller
EKSPERTEN: Tone Vid Skipá er skjønnhetsjournalist og makeup-artist i KK. Hun fraråder bruk av vippetang hver dag. Foto: Astrid Waller Vis mer

Bør ikke brukes hver dag


Er du en av dem som er avhengig av dette hendige lille sminkeverktøyet i hverdagen, bør du imidlertid få med deg dette.

Vippetangen vil riktignok bue vippene dine på en rask og effektiv måte, men ifølge Tone Vid Skipá, som er skjønnhetsjournalist og makeup-artist i KK, bør du ikke bruke den hver dag.

– Det aller verste du kan gjøre mot vippene dine, er å bruke vippetang. Det er døden for sunne vipper, sier hun:

– Det skader ikke vippene dine hvis du bruker det en sjelden gang, for eksempel når du skal pynte deg litt ekstra. Det er ved daglig bruk det kan ta skade, advarer Skipá.

LES OGSÅ: Så lang tid bruker vippene på å vokse ut igjen

Knekker mye lettere

Grunnen til at tangen kan ødelegge vippene er såre enkel.

– Når vippene får en unaturlig bøy hver dag, så knekker de lettere. Dessuten kan det lugge litt, slik at du rett og slett napper ut vipper, sier hun til KK.no.

Ifølge skjønnhetseksperten har selvsagt kvaliteten på vippetangen også mye å si. En skikkelig god vippetang,vil ikke påføre øyevippene like stor skade.

– En tang med gummikant er mye mer skånsom. De er selvfølgelig dyrere, men det er det jammen verdt hvis du er avhengig av det, forklarer Skipá.

Husk også at du alltid bruker tangen på usminkede vipper. Bøyer du vippene etter at du har påført maskara, har de enda lettere for å brekke.

LES OGSÅ: Slik fjerner du maskaraen best mulig

Bruk maskara i stedet

Et annet godt tips fra Skipá, er å se etter en god maskara, som har en lignende bøyeeffekt.

– Det er flere maskaraer som har evnen til å bøye vippene, for eksempel Lash Queen Sexy Blacks fra Helena Rubinstein og Sumptuous Extreme fra Estée Lauder. Det er mer skånsomt for vippene, råder hun.

LES OGSÅ: Dette er den vanligste concealer-tabben

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: