De Vanligste Kjønnssykdommene

Visste du dette om kjønnssykdommer?

Flere av infeksjonene gir få eller ingen symptomer.

OPPSØK LEGE: Har du fått en kjønnssykdom? Da bør du oppsøke helsetjenesten og behandle det så snart som mulig.  Foto:  Fotolia
OPPSØK LEGE: Har du fått en kjønnssykdom? Da bør du oppsøke helsetjenesten og behandle det så snart som mulig. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Klamydia, herpes, kjønnsvorter og gonoré er de vanligste kjønnssykdommene i Norge.

Faktisk har cirka én av fire 30-åringer herpes, og mange vet ikke at de er smittet. Klamydia er mest vanlig i alderen 19 til 25 år, og i 2013 fikk 22 946 personer vite at de var smittet.

Dette er en seks prosents økning fra året før.

Én av tre har kjønnsvorter og studier viser at mellom 5000 og 10.000 mennesker trolig smittes med kjønnsvorter hvert eneste år.

Det er flest menn som har sex med menn som diagnostiseres med gonoré, men i 2013 ble det faktisk registrert en økning av gonoré-tilfeller blant heteroseksuelle menn og kvinner, ifølge Folkehelseinsituttet.no.

LES OGSÅ: Se opp for klamydia!

Den vanligste tabben

– Klamydia er den mest rapporterte seksuelt overførbare bakterielle infeksjonen i Norge. Vi anslår at cirka fem prosent av ungdom under 25 år er smittet og forekomsten har ligget stabilt høyt i flere år, sier Hilde Kløvstad, seniorrådgiver i Folkehelseinstituttet, til KK.no.

Hva er den vanligste misforståelsen knyttet til kjønnssykdommer?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer