øyebryn

Visste du dette om øyebrynene dine?

Kan få deg til å se yngre eller eldre ut. Slik bør du farge og forme dem.

ØYEBRYN: Visste du at øyebrynene dine kan avgjøre om du ser yngre eller eldre ut? Derfor lønner det seg å nappe og farge dem riktig? Foto: KK
ØYEBRYN: Visste du at øyebrynene dine kan avgjøre om du ser yngre eller eldre ut? Derfor lønner det seg å nappe og farge dem riktig? Foto: KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Øyebryn er viktig. 

Det er ikke bare hår og hud som har mye å si for hvordan du ser ut og føler deg. Øyebrynene dine rammer inn hele ansiktet ditt! 

Alle har vel gjennomgått en eller annen form for øyebrynskrise i løpet av livet, enten den har gått ut på å nappe brynene altfor tynne, farge dem for mørke eller la dem gro helt vilt. 

Det er godt å vite at alt kan fikses, men hvordan vet du egentlig hvilke type bryn som kler ansiktet ditt aller best? Alle er forskjellige, men det er noen retningslinjer alle bør holde seg til.

LES OGSÅ: - Er øyebrynene dine pene, er du heldig

FOR MYE: Tynne, høye bryn får deg til å se både gammel og overrasket ut. Foto: REX/Martin Lee/All Over Press
FOR MYE: Tynne, høye bryn får deg til å se både gammel og overrasket ut. Foto: REX/Martin Lee/All Over Press Vis mer

Unngå overnapping

Det første du bør tenke på, er å unngå overnapping. Tynner du dem ut, samtidig som du plasserer dem for høyt oppe, ser du fort mye eldre ut enn du egentlig er. 

- Mange lager helt feil form. Den karakteristiske dråpen foran er veldig vanlig. Dette er det ingen som kler, sier makeupartist Tone Cascampas, som er produktansvarlig og daglig leder hos Zanzuel.

Hun sier at det særlig er to tabber som altfor ofte begås.

- Unge jenter tegner som regel brynene for mørke, og eldre kvinner napper dem for mye. Det er de vanligste hovedfeilene. 

For tynne bryn legger til unødvendig mange år på ansiktet, fyldige bryn forbindes med ungdommelighet. Pass også på å ikke gjøre dem for korte, da dette vil se ekstremt unaturlig ut.

Det kan være lurt på se på bilder av kvinner med fine bryn, og sikte etter å forme dine på samme måte. Se inspirasjon nederst i saken!

LES OGSÅ: Få fine øyebryn med threading

NATURLIG: Etter at du har formet dem ordentlig fint, la brynene få boltre seg tilnærmet fritt - da ser du yngre ut. Foto: REX/Garo/Phanie/All Over Press
NATURLIG: Etter at du har formet dem ordentlig fint, la brynene få boltre seg tilnærmet fritt - da ser du yngre ut. Foto: REX/Garo/Phanie/All Over Press Vis mer

Få dem formet

Hvis du er midt oppe i en brynkrise, kan det være greit å oppsøke profesjonell nødhjelp.

- Det lureste du kan gjøre er å investere i å få brynene formet hos en spesialist én gang, da trenger du bare å vedlikeholde formen selv. Det klarer alle fint, sier Cascampas.

Aldri undervurder fine øyebryn. De har absolutt alt å si for hvordan ansiktet vårt fremstår.

- Bryn er noe av det viktigste i ansiktet vårt, det gir karakter og viser personlighet. Alle kler absolutt ikke alt. Feil fasong eller vilt voksende bryn kan legge mange år til et voksent ansikt.

Enten du er velsignet med mye øyebrynshår eller lite, finnes det en fin og naturlig måte å forme dem på. Husk bare å jobbe rundt det du allerede har! Ikke la dem gå for høyt eller for lavt, og for all del - keep it natural.

Det skal se ut som det er hår der, ikke bare tusjstreker. Husk også at brynene ikke skal være tvillinger, bare søstre.

- Perfekt formede bryn kan rett og slett både løfte ansiktet ditt og gjøre deg yngre. Resultatet kan bli helt fantastisk, sier Cascampas.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer