Helse & Livsstil

Vondt å være blakk

Nå er det bevist - det gjør vondt å tape penger.

Vondt å være blakk
Publisert
Sist oppdatert
De fleste av oss synes nok at det er mer behagelig med en velfylt konto enn en lommebok full av møll, men først nå har forskere klart å bevise at det faktisk gjør vondt å tape penger.

Forskere ved Wellcome Trust Centre for Neuroimaging ved University College London har nemlig studert hvilken effekt det har på hjernen å tape penger i spill. 24 friske personer ble satt til å spille om penger, og mens de holdt på, ble hjerneaktiviteten deres målt. Det viste seg at når forsøkspersonene tapte penger, utløste det en reaksjon i den delen av hjernen som styrer smerte og frykt. Det viste seg også at hjernen lærte seg å gjenkjenne når det var sjanse for å tape eller vinne penger.

- Vi vet allerede mye om hvordan hjernen lærer å forutsi økonomisk gevinst, men inntil nå har vi visst lite om hvordan vi takler å tape penger, sier Dr Ben Seymour, som ledet studien, i en pressemelding.

Forskerne fant en rekke likheter mellom hvordan hjernen reagerer på økonomisk tap og hvordan den reagerer på smerte.

- Det er klart at ingen har lyst til å tape penger, på samme måte som ingen har lyst til å oppleve smerte. Da gir det mening at måtene vi lærer å fotutsi - og dermed unngå - begge deler på, er forbundet med hverandre, sier Seymour.

Lei av å tape penger? Lær smarte triks av vår jobb- og økonomiekspert, Siw Ødegaard.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer