Ung Hud

Yngre kvinner bør bli flinkere til å rense huden

- Det er veldig viktig at huden er ren, slik at ikke fornyelsesprosessen som foregår om natten forstyrres, sier eksperten.

VANLIG TABBE: Svært mange unge kvinner "glemmer" å rense huden skikkelig morgen og kveld. Dette er svært viktig for å ta ordentlig vare på ansiktshuden.  Foto: All Over Press
VANLIG TABBE: Svært mange unge kvinner "glemmer" å rense huden skikkelig morgen og kveld. Dette er svært viktig for å ta ordentlig vare på ansiktshuden. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
De fleste jenter er ganske opptatt av huden i ansiktet sitt, og uansett om du er 18, 27 eller 35 år, så er faktisk riktig hudpleie helt essensielt for at ansiktshuden skal holde seg fin og frisk.

Gode renseprodukter, kremer og sminke tilpasset din hudtype er derfor viktig, og selv om du bare er i begynnelsen av 20-årene anbefaler ekspertene deg å begynne å tenke mer på hvordan du kan ta vare på huden din.

NY SERIE FOR UNG HUD: Matis lanserer i disse dager sin nye serie "Vitality by M", som er spesielt utviklet for unge kvinner i alderen 15 til 25 år. Produktene kommer i salg i spa og salonger fra midten av mai.
NY SERIE FOR UNG HUD: Matis lanserer i disse dager sin nye serie "Vitality by M", som er spesielt utviklet for unge kvinner i alderen 15 til 25 år. Produktene kommer i salg i spa og salonger fra midten av mai. Vis mer

Viktig å rense huden godt


KK.no møtte Anne Gabrielsen, produktsjef for hudpleieprodusent Matis, i forbindelsen med lanseringen av deres nye hudpleieserie «Vitality by M» (i utvalgte spa og salonger fra midten av mai), som er beregnet på jenter i aldergruppen 15 til 25 år, tidligere denne uken.

Og ifølge Gabrielsen er det en del ting unge jenter glemmer når det gjelder hud og hudpleie.

- Jeg tror en av de vanligste tabbene unge jenter begår er at de bruker mye makeup og ikke alltid renser huden godt om kvelden og morgenen. Det er veldig viktig at huden er ren, slik at ikke fornyelsesprosessen (i huden) som foregår om natten forstyrres, sier Anne Gabrielsen, produktsjef for hudpleieprodusent Matis til KK.no.

LES OGSÅ: Ikke test foundation på hånden

VIKTIG - UANSETT ALDER: Det å rense huden din godt morgen og kveld er viktig uansett alder og hudtype. Sørg for å finne et renseprodukt som passer din hudtype, og les bruksanvisningen på produktet før du begynner å ta det i bruk.  Foto: Getty Images
VIKTIG - UANSETT ALDER: Det å rense huden din godt morgen og kveld er viktig uansett alder og hudtype. Sørg for å finne et renseprodukt som passer din hudtype, og les bruksanvisningen på produktet før du begynner å ta det i bruk. Foto: Getty Images Vis mer

Morgen og kveld er viktigst

At rensing er alfa og omega, uansett alder, er noe også Ingrid Presttun Eide, fagansvarlig makeupartist hos Makeup Mekka, er opptatt av.

– Legger du dyre kremer, serum og andre produkter på urenset hud vil de få dårligere penetrerningseffekt og huden vil også lettere bli tilstoppet. Urenheter og tilstoppede porer forverres når talgen ikke får flyte fritt ut av porene og smøre hudoverflaten slik den skal, har hun tidligere uttalt til KK.no:

– På kvelden renser du bort svette, talg og avfallstoffer, samt støv, skitt og andre miljøfaktorer som påvirker huden. Viktigst av alt på kvelden er å få fjernet sminken. Bruker du sminke bør du rense huden din to ganger - én gang for å fjerne sminken og den andre gangen for å rense selve huden.


Tips til hvordan du renser huden best finner du i denne artikkelen!

LES OGSÅ: Hudtesten du bør ta én gang i uka

Velg riktig produkter og sminke

I slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene er det mange jenter (og gutter) som sliter med kviser og uren hud. I dette tilfellet blir riktig valg av produkter ekstra viktig.

- Jeg vet at det er mange med uren hud som bruker produkter som tørker ut huden. Da kan underhuden kompensere med å produsere enda mer fett. Det er også mange som bruker «billig» makeup med ingredienser som «tetter igjen» porene og gjør problemet verre. Jeg mener ikke at alt som er billig er dårlig, men det er viktig å være litt obs på hva slags sminke du bruker, sier Gabrielsen.

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak fin hud

BESKYTT HUDEN: Jo tidligere du begynner å beskytte huden din, jo bedre. Bruk alltid solkrem og unngå solarium, er ekspertenes råd - uavhengig av alder.  Foto: Getty Images
BESKYTT HUDEN: Jo tidligere du begynner å beskytte huden din, jo bedre. Bruk alltid solkrem og unngå solarium, er ekspertenes råd - uavhengig av alder. Foto: Getty Images Vis mer

Rens, beskyttelse og øyekrem

Det viktigste er imidlertid at du renser og beskytter huden din godt nok.


- Oppsummert vil jeg helt klart si at yngre jenter bør være ekstra oppmerksomme på å rense huden godt, tilføre fukt – og ikke minst bruke sterk nok solbeskyttelse, sier Gabrielsen.

Er du ekstra opptatt av å beskytte huden mot aldring, kan det også lønne seg å bruke en egen øyekrem.

- Det er veldig individuelt når man begynner å se tegn til aldring i øyeområdet, men jeg ville nok anbefale å starte og bruke øyekrem når du føler behov for det selv. Rundt 20-årsalderen er nok greit, men gjerne tidligere også, sier produktsjefen.

LES OGSÅ: Solkremen bør ikke inneholde dette

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer