Yoghurt

Yoghurt kan ha en positiv effekt på hjertet ditt

En ny studie avslører at probiotikaen i yoghurten har flere svært gunstige helseeffekter.

PROBIOTIKA KAN HA POSITIV EFFEKT PÅ HJERTET: Probiotika - som du blant annet finner i yoghurt - kan redusere det dårlige kolesterolet (LDL) i blodet.  Foto: Thinkstock.com
PROBIOTIKA KAN HA POSITIV EFFEKT PÅ HJERTET: Probiotika - som du blant annet finner i yoghurt - kan redusere det dårlige kolesterolet (LDL) i blodet. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det finnes mange gode grunner til å spise yoghurt, og enkelte mener faktisk at naturell yoghurt bør ha en fast plass i kjøleskapet.

Yoghurt er bevist å hjelpe på fordøyelsen, er et ypperlig alternativ som et lite mellommåltid og kan til og med bli en delikat dessert med frukt.

Som om ikke det var nok, så viser en ny studie at probiotika - som du blant annet finner i yoghurt - kan være veldig bra for hjertet, skriver HuffingtonPost.com.

LES OGSÅ: Probiotika kan gi deg fine tenner

Probiotika kan ha positiv effekt på hjertet

Probiotika er en levende mikroorganisme, som du finner i blant annet yoghurt, og som er spesielt kjent for den positive effekten den har på fordøyelsessystemet til mennesker. .

Men det kan se ut til at mikroorganismene har langt flere funksjoner.

Den ferske studien, som nylig ble presentert på American «Heart Association's Scientific Sessions 2012», viser at at disse mikroorganismene har en særdels gunstig effekt på hjertet.

Da deltakerne i studien fikk en dose med en spesiell type probiotika to ganger daglig, så det nemlig ut til å redusere nivåene av det skadelige kolesterolet i blodet deres.

LES OGSÅ: Les dette før du dropper yoghurten

Reduserte det dårlige kolesterolet i blodet

Probiotikaen forskerne brukte var en spesiell sammensetning av Lactobacillus-bakterier, som tidligere har vist positve resultater på kolesterolet i blodet.

Studien inkluderte 127 deltakere som allerede hadde fått påbevist et høyt nivå av det dårlige kolseterolet i blodet. Halvparten av disse fikk en dose med probiotika to ganger daglig over ni uker, mens den andre halvparten fikk en placebo-variant.

Resultatene viste at personene som hadde fått probiotika over de ni ukene hadde redusert nivåene av det dårlige kolesterolet i blodet med 11,6 prosent, i motsetning til de som fikk placebo.

En negativ effekt var imidlertid at probiotikaen også reduserte det gode kolesterolet i blodet, og dermed ble det totale nivået av kolesterolet redusert med 9,1 prosent.

Dette viser at det fortsatt er behov for flere studier på området.

LES OGSÅ: Trikset som kan hjelpe deg ned i vekt

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer