10 drømmestrender for barnefamilier

Palmer, finkornet sand og turkist vann - her er noen av verdens vakreste badestrender!

FAMILIENS DRØMMESTRENDER: Deilig myk sand og langgrunn strand er noe av det som må til for å få en vellykket badeferie. Foto: NTB Scanpix
FAMILIENS DRØMMESTRENDER: Deilig myk sand og langgrunn strand er noe av det som må til for å få en vellykket badeferie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerferien er like om hjørnet og mange gleder seg til å slappe av på en deilig badestrand.

Men hvilke badestrender er best tilrettelagt for familier som reiser med barn?

Trygge og rene

I tillegg til at strendene må være pene og rene, ønsker barnefamilier seg gjerne langgrunne strender med lite bølger og strømninger - slik at det er helt trygt for barna å boltre seg i vannkanten.

Deilig, myk sand uten for mange steiner er også et stort pluss, samt at man kun har en kort spasertur til hotellet man bor på.

Mammanett har snakket med reiseselskapene Ving, Apollo Reiser og Star Tour for å få vite hvilke badestrender de anser som mest barnevennlige. Her er deres anbefalinger!

LES OGSÅ: Reiste med barselgruppen til syden

WHITE SAND BEACH: Stranden i Khao Lak er som navnet tilsier kritthvit og har myk og deilig sand. Foto: Gavriel Jecan / NTB Scanpix
WHITE SAND BEACH: Stranden i Khao Lak er som navnet tilsier kritthvit og har myk og deilig sand. Foto: Gavriel Jecan / NTB Scanpix Vis mer

1. White Sand Beach, Khao Lak i Thailand

I Khao Lak er det den deilige, langgrunne sandstranden White Sand Beach (også kjent som Ao Thong Beach) og den vakre naturen som er hovedattraksjonen.

Den flere kilometer lange stranden ligger litt mer øde enn de andre strendene rundt byen Khao Lak, men er veldig fin for barnefamilier.

LES OGSÅ: Familien Petterson tok en «Thaimout» i Thailand

KORALLSTRAND: Berømte Seven Mile Beach er en av Jamaicas vakreste strender. Foto: Ving
KORALLSTRAND: Berømte Seven Mile Beach er en av Jamaicas vakreste strender. Foto: Ving Vis mer

2. Seven Mile beach, Jamaica

Negril er verdensberømt for Seven Mile Beach, som med sin kritthvite korallsand er en av Karibias aller fineste strender. Her er det også relativt langgrunt, noe som gjør at Negril passer ekstra bra for deg som reiser med barn.

KROATIA: Badestranden Zlatni Rat på øya Brac er svært populær blant barnefamilier - og det ikke uten grunn. Foto: NTB Scanpix
KROATIA: Badestranden Zlatni Rat på øya Brac er svært populær blant barnefamilier - og det ikke uten grunn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

3. Zlatni Rat, Kroatia

Denne stranden ligger i byen Bol. Her kryr det av barnefamilier så det vil ikke være noe problem for ungene å finne noen å leke med. Man må derimot være litt obs på hvilken side av stranden man slår seg ned på, da det på den ene siden fort kan bli høye bølger. De små buktene rundt sentrum av Bol er best egnet for de aller minste.

KYPROS: Landa Beach er ikke blant de største, men har deilig sand og svært klart vann. Foto: Ving
KYPROS: Landa Beach er ikke blant de største, men har deilig sand og svært klart vann. Foto: Ving Vis mer

4. Landa Beach, Ayia Napa på Kypros

Landa Beach er en liten sandstrand som ofte blir referert til som Golden Beach eller Lanta Beach av de lokale.

Den er mye roligere enn nabostrendene og har myk fin strand, klart vann, er langgrunn og passer derfor perfekt for barnefamilier.

PLAYA NORTE, ISLA MUJERES: Denne stranden er ansett for å være den beste i hele Mexico.  Foto: Ving
PLAYA NORTE, ISLA MUJERES: Denne stranden er ansett for å være den beste i hele Mexico. Foto: Ving Vis mer

5. Playa Norte, Isla Mujeres Mexico

Til Isla Mujeres kommer både barnefamilier og par for å bade og kose seg på de fantastiske strendene.

Ikke minst på Playa Norte på nordsiden av øya. Denne stranden anses å være en av Mexicos beste og er kjent for sin hvite sand og sitt turkisblå vann.

GOLDEN BEACH: Svært barnevennlig og vakker strand på den greske øya Thassos. Foto: Ving
GOLDEN BEACH: Svært barnevennlig og vakker strand på den greske øya Thassos. Foto: Ving Vis mer

6. Golden Beach, Thassos

Den barnevennlige sandstranden strekker seg over tre kilometer. Et lite stykke innover i landet ligger landsbyene Panagia og Potamia med hyggelige tavernaer og kaféer. 

KRETAS SVAR PÅ MALDIVENE: Badestranden Elafonissi på Kreta er utrolig vakker. Foto: George Atsametakis / NTB Scanpix
KRETAS SVAR PÅ MALDIVENE: Badestranden Elafonissi på Kreta er utrolig vakker. Foto: George Atsametakis / NTB Scanpix Vis mer

7. Elafonissi, Kreta

Kretas svar på Maldivene er en imponerende lagune på sørvestspissen av Kreta. Stranden er veldig barnevennlig og har fantastiske rosaskimrende fargenyanser.

LES OGSÅ: Slik blir flyturen lekende lett

ALCUDIA PÅ MALLORCA: Den populære spanske ferieøya har enestående og svært barnevennlige badestrender. Foto: Kreder Katja / NTB Scanpix
ALCUDIA PÅ MALLORCA: Den populære spanske ferieøya har enestående og svært barnevennlige badestrender. Foto: Kreder Katja / NTB Scanpix Vis mer

8. Alcudia Beach, Mallorca

Den milelange hvite sandstranden i Alcudia er Middelhavets strandkjendis. Noen av Mallorcas beste familiehotell ligger her og har gjort Alcudiabukten til barnefamiliens favorittreisemål og ferieparadis. 

RHODOS: Den vakre stranden ligger like ved den pittoreske landsbyen Lindos. Foto: Ving
RHODOS: Den vakre stranden ligger like ved den pittoreske landsbyen Lindos. Foto: Ving Vis mer

9. Lindos Beach, Rhodos

En av de flotteste strendene på Rhodos er veldig populær blant barnefamilier. Stranden har fin sand og glassklart vann. Du finner noen koselige taverner og restauranter like ved, og her har du mulighet til å leie utstyr til ulike vannaktiviteter. Rett rundt hjørnet fra stranden er det også en liten bukt som er fin å snorkle i.

ULAS BEACH, ALANYA: Denne vakre stranden ligger litt bortgjemt til og er ikke like folksom som de andre.  Foto: Ving
ULAS BEACH, ALANYA: Denne vakre stranden ligger litt bortgjemt til og er ikke like folksom som de andre. Foto: Ving Vis mer

10. Ulas Beach, Alanya Tyrkia

Ulas Beach er en vakker strand som ligger litt bortgjemt til, cirka fem kilometer fra Alanya by. Stranden består av bittesmå steiner, men under vannet finner man hvite runde steiner som er synlige i det klare vannet. Her er det lite folk og vannet er nydelig turkist. 

LES OGSÅ: Hit reiser barnefamiliene på ferie

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer